Page content

Matzes voor Pasen- Winactie (gesloten)

article content

Matzes voor Pasen- Winactie (gesloten)

Vorig jaar schreven we al dat Matzes wat ons betreft echt bij Pasen horen. Ze staan symbool voor de ongerezen broden die meegenomen werden op de uittocht uit Egypte. Maar eigenlijk vinden wij ze gewoon lekker.

Traditionele matzes

Tratitioneel eten wij de matzes bij het Paasontbijt. Heerlijk met een dikke laag boter en suiker erop. Ook met hagelslag vind ik ze echt heerlijk. Ook doen ze het goed met een flinke klodder jam. Oké eigenlijk al het zoete beleg combineert er prima mee.
Paasontbijt
Maar wat kan je er nog meer mee?

Matzespizza

Als je geen zin hebt in een zoete matzes dan laat deze zich ook prima lenen voor als basis voor een pizza. Saus en beleg naar keuze erop, even in de oven en smullen maar. Het gaat wel het beste met een wat dikke saus want er zitten van die kleine gaatjes. En vergeet niet dat het vocht in de oven ook in de matzes trekt en de bodem niet superstevig blijft. Maar het is wel heerlijk!

Frittata

Misschien weet je wel dat een frittata een gerecht met ei is, lijkend op een hele dikke omelet. In dit gerecht wordt de matzes verkruimeld en uiteindelijk samen met spinazie en ei gebakken. De matzes neemt het vocht op en blijft dus niet hard en knapperig maar zorgt juist voor een zachte stevige vulling.
Mocht je het een keer uit willen proberen dan heb ik hier alvast een link voor je.

Hartige taart

Ook lekker lijkt mij deze hartige taart met ondere andere, weer, spinazie, ricotta en aardappels. De matzes worden als een soort lasagnebladeren gebruikt om de taart in laagjes op te bouwen.

Pannenkoeken

Ook kan je pannenkoeken bakken van matzes. Maar eerlijk gezegd vind ik de werkwijze behoorlijk omslachtig. Eerst verkruimel je matzes die vervolgens geweekt worden in water. Daarna maak je een beslag met eieren en ga je de koeken bakken.Beetje omslachting. Maar voor ieder wat wils en misschien een leuke oolossing als je geen bloem in huis hebt maar wel matzes.

Zoete taart

Het lekkerste recept heb ik voor het laatst bewaard en dat is een zoete taart gemaakt van natuurlijk matzes. Veel suiker, cacaoa, boter en al die andere dingen die niet goed zijn voor je, maar oh zo lekker, gaan hierin. De taart kan al vooraf gemaakt worden dus is ideaal als toetje of tussendoortje en helemaal geschikt voor straks met Pazen vanwege de matzes.

Winactie

Wil je graag wat recepten uitproberen, maar heb je nog geen matzes in huis? Doe dan mee aan onze matzeswinactie en win een leuk pakket om al deze recepten de komende tijd uit te proberen.Matzes
Vertel op Facebook onder het bericht met deze winactie dat je meedoet. Als je liever hieronder een bericht wil achterlaten dan mag dat ook. Laat dan wel een geldig e-mailadres achter, zodat we je kunnen bereiken. Natuurlijk like je ook onze Facebookpagina, want daar maken we ook de winnaar bekend.

Om misverstanden te voorkomen, wij sturen de winnaar een persoonlijk bericht. De winnaar heeft dan een week de tijd om hierop te reageren met zijn/haar adresgegevens. Reageert de winnaar niet op tijd, dan hebben wij het recht een nieuwe winnaar aan te wijzen.

Je kunt meedoen tot 12 april 2017.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Winnaars

De winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen en zijn op Facebook vermeld.
Gewonnen hebben: Loes, Anna, Marian B, Maria en Corinne.
Gefeliciteerd!

Comment Section

13 reacties op “Matzes voor Pasen- Winactie (gesloten)


Door Melissa Van Stipdonk op 12 april 2017

Ik heb al zo lang geen matzes meer gehad, maar nu je het zegt: ze horen eigenlijk wel gewoon bij pasen! Ik at ze ook altijd ‘kaal’, maar heb nu wel een paar ideetjes gekregen! ik doe graag mee met je actie. liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)


Door Wendy v V op 11 april 2017

Ik doe graag mee. Matzes horen inderdaad bij pasen en zijn ook lekker, zeker met al die nieuwe ideetjes.


Door Lieke van Veen op 11 april 2017

Ik heb wel eens van Matzes gehoord, maar nog nooit geprobeerd. Ik zou ze graag een keer uitproberen met een receptje.

Ik volg je ook op facebook (lieke van veen)


Door Corinne de Graaf op 11 april 2017

Ik doe mee mijn kinderen zijn gek op matzes


Door Bodil op 11 april 2017

Lekker! Altijd een feestje met Pasen!
(Heb geen Facebook)


Door Sharon de Ridder op 11 april 2017

Lekker! Ik doe graag mee!


Door Maria op 11 april 2017

Er zit alleen tarwe en water in en geen E-nummers en/of conserveermiddelen. Gewoon al lekker maar met jouw recepten SUPER!


Door lifebyxenia op 10 april 2017

Wat een superleuke actie.
Ik doe graag mee..
Wij eten ze hier graag, maar kopen ze inderdaad vaak of met Pasen of met kerst voor het ontbijt


Door Moniek S op 6 april 2017

Grappig, ik weet dat ze bij Pasen horen (ongezuurde broden inderdaad), maar ik haal ze eigenlijk nooit in huis. Wel Paasstol (waar natuurlijks niks Pasen aan is, want het is hetzelfde als een Kerststol en bij de AH noemen ze ‘m Feeststol)
Ik doe mee!


Door Marian Zw op 6 april 2017

Ik doe heel graag mee, heb ze ook nog niet in huis, en toch vinden we ze erg lekker, Heb er gewoon nog niet aan gedacht. Wie weet winnen we nu nog wel een lekker pakketje


Door Marian B op 5 april 2017

Wij kregen ze vroeger ook op school. Ik doe graag mee, lang geleden dat ik ze heb gehad.


Door Vlijtig Liesje op 5 april 2017

Mijn man is gek op matzes. Hij koopt er altijd een heleboel, omdat hij ze ook na Pasen graag wil eten.


Door Gera op 5 april 2017

Ik doe graag mee voor de tweede ronde. Vorig jaar ook meegedaan; ).

Plaats een reactie


*


CommentLuv badge

Phoenix WebsitePhoenix Website