Vorig jaar schreven we al dat Matzes wat ons betreft echt bij Pasen horen. Ze staan symbool voor de ongerezen broden die meegenomen werden op de uittocht uit Egypte. Maar eigenlijk vinden wij ze gewoon lekker.
Traditionele matzes
Tratitioneel eten wij de matzes bij het Paasontbijt. Heerlijk met een dikke laag boter en suiker erop. Ook met hagelslag vind ik ze echt heerlijk. Ook doen ze het goed met een flinke klodder jam. Oké eigenlijk al het zoete beleg combineert er prima mee.
Maar wat kan je er nog meer mee?
Matzespizza
Als je geen zin hebt in een zoete matzes dan laat deze zich ook prima lenen voor als basis voor een pizza. Saus en beleg naar keuze erop, even in de oven en smullen maar. Het gaat wel het beste met een wat dikke saus want er zitten van die kleine gaatjes. En vergeet niet dat het vocht in de oven ook in de matzes trekt en de bodem niet superstevig blijft. Maar het is wel heerlijk!
Frittata
Misschien weet je wel dat een frittata een gerecht met ei is, lijkend op een hele dikke omelet. In dit gerecht wordt de matzes verkruimeld en uiteindelijk samen met spinazie en ei gebakken. De matzes neemt het vocht op en blijft dus niet hard en knapperig maar zorgt juist voor een zachte stevige vulling.
Mocht je het een keer uit willen proberen dan heb ik hier alvast een link voor je.
Hartige taart
Ook lekker lijkt mij deze hartige taart met ondere andere, weer, spinazie, ricotta en aardappels. De matzes worden als een soort lasagnebladeren gebruikt om de taart in laagjes op te bouwen.
Pannenkoeken
Ook kan je pannenkoeken bakken van matzes. Maar eerlijk gezegd vind ik de werkwijze behoorlijk omslachtig. Eerst verkruimel je matzes die vervolgens geweekt worden in water. Daarna maak je een beslag met eieren en ga je de koeken bakken.Beetje omslachting. Maar voor ieder wat wils en misschien een leuke oolossing als je geen bloem in huis hebt maar wel matzes.
Zoete taart
Het lekkerste recept heb ik voor het laatst bewaard en dat is een zoete taart gemaakt van natuurlijk matzes. Veel suiker, cacaoa, boter en al die andere dingen die niet goed zijn voor je, maar oh zo lekker, gaan hierin. De taart kan al vooraf gemaakt worden dus is ideaal als toetje of tussendoortje en helemaal geschikt voor straks met Pazen vanwege de matzes.
Winactie
Wil je graag wat recepten uitproberen, maar heb je nog geen matzes in huis? Doe dan mee aan onze matzeswinactie en win een leuk pakket om al deze recepten de komende tijd uit te proberen.
Vertel op Facebook onder het bericht met deze winactie dat je meedoet. Als je liever hieronder een bericht wil achterlaten dan mag dat ook. Laat dan wel een geldig e-mailadres achter, zodat we je kunnen bereiken. Natuurlijk like je ook onze Facebookpagina, want daar maken we ook de winnaar bekend.
Om misverstanden te voorkomen, wij sturen de winnaar een persoonlijk bericht. De winnaar heeft dan een week de tijd om hierop te reageren met zijn/haar adresgegevens. Reageert de winnaar niet op tijd, dan hebben wij het recht een nieuwe winnaar aan te wijzen.
Je kunt meedoen tot 12 april 2017.
NB. Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking
Winnaars
De winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen en zijn op Facebook vermeld.
Gewonnen hebben: Loes, Anna, Marian B, Maria en Corinne.
Gefeliciteerd!
Gera
op 05 Apr 2017Vlijtig Liesje
op 05 Apr 2017Marian B
op 05 Apr 2017Marian Zw
op 06 Apr 2017Moniek S
op 06 Apr 2017lifebyxenia
op 10 Apr 2017Maria
op 11 Apr 2017Sharon de Ridder
op 11 Apr 2017Bodil
op 11 Apr 2017Corinne de Graaf
op 11 Apr 2017Lieke van Veen
op 11 Apr 2017Wendy v V
op 11 Apr 2017Melissa Van Stipdonk
op 12 Apr 2017