04 maart 2015 
in Nieuws
2 min. leestijd

Heksen, Slaaptekort en de volle Maan

Het is weer bijna volle maan. Dat betekent weer een paar slechte nachten. Als het volle maan is halen wij namelijk onze heksenbezems te voorschijn, dansen we in een heksenkring en veranderen we in weerwolven.

Volle maan en heksen

Oké niet iedereen gelooft in weerwolven en heksen die op heksenbezems voor de volle maan langsvliegen. Dat laatste lijkt me overigens een geweldig idee. Heerlijk in de buitenlucht een tochtje maken. Weer eens wat anders dan uitwaaien op het strand.Volle maan, heks

Op Serotia las ik een stukje over de kracht van de volle maan.

Volle maan is de meest krachtige maanenergie, het is de tijd waarop de heksen van oudsher bijeenkwamen op de Esbats. Op deze bijeenkomsten vieren we de volle maan, de plek die ze inneemt in de cyclus van het jaar, en houden ons bezig met magie en rituelen die veel energie vergen zoals liefdes zaken en andere zaken aangaande het hart. Ook het genezen en healen kun je op deze tijdstippen uitstekend doen.

De maan en slapen

Ook heeft de volle maan invloed op ons slapen hier in huis. Een dag voor volle maan begint het al. Manlief slaapt slecht. Doet hij vaker, maar dan is er meestal een oorzaak te vinden. Nadenken of een verkoudheid of iets dergelijks. Nu lijkt er op het eerste gezicht niet veel aan de hand.
Ik zelf kan altijd heel slecht in slaap komen op en rond volle maan. T werd de laatste paar manen erg in paniek wakker ’s nachts en had dan echt zijn mama even nodig. A lijkt op het moment de enige te zijn die er niet zo veel last van heeft.

Onderzoek

Zijn het dan excuses? Tegenwoordig weten we al zover van tevoren dat het weer volle maan is, dat je gewoon de maan de schuld geeft als je een keer slecht slaapt. Maar T snapt dat nog niet en ook wij zijn daar niet actief mee bezig.Volle maan

Natuurlijk is er ook onderzoek gedaan naar de invloed van de maan. Onderzoek liet wel zien dat je rondom volle maan meer tijd nodig hebt om in te slapen en korter slaapt. Er wordt gedurende deze dagen ook minder van het slaaphormoon melatonine aangemaakt. Het licht dat de maan geeft, heeft overigens geen direct invloed op dit resultaat. Proefpersonen hadden er ook last van in donkere kamers zonder ramen.
Onderstaand filmpje is een duidelijk filmpje over het onderzoek. Het is afkomstig van de BBC, dus wel in het engels.

 Filmpje BBC volle maan

Geen onzin dus, dat slechte slapen van ons.

En als we dan toch wakker liggen… dan zwaaien we vanuit ons veilige warme bed naar de mytische weerwolven en heksen. Wel zo veilig!

dochterlief
Door

dochterlief

op 04 Apr 2015

Aha... Dus dat is het! Ik herken het slechte slapen tijdens volle maan, en misschien heeft mijn dochter dit van mij geërfd, want het is momenteel een drama! Als is ze ook ziek en druk met ontwikkelen... Het is weer even meeveren, zeg maar. ? Leuk artikel!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 04 Apr 2015

Hier ligt nu dus een huilende peuter in bed, wel moe, maar niet kunnen slapen. Al meerdere keren naar bed gebracht. Afgelopen nacht ook onrustig. Ja en vaak tegelijk met groeien en ziek zijn. Dank je voor je compliment!

Nathalie
Door

Nathalie

op 12 Mar 2017

De meiden gaat redelijk op het moment... zelfs rond volle maan, voor mijzelf is dat een ander verhaal! Herkenbaar :)

Marijke
Door

Marijke

op 12 Mar 2017

Sterkte vannacht!

Nathalie
Door

Nathalie

op 12 Mar 2017

Jullie ook!

Reactie plaatsen