Kinderboeken
Marijke Mulder- de Leur
Kinderboeken
12/14/2017
2 min
0

De wilde heks

12/14/2017
2 min
0

De laatste keer dat ik een update schreef over het lezen van A is alweer bijna 3 jaar geleden. Ze moest toen de stap maken van A naar B boeken, omdat ze als 7 jarige al heel goed las. De boeken die toen favoriet waren, liggen al weer lang achter ons. Wat betreft interesses is ze eruit gegroeid. Alleen wat dan? Ja Dagboek van een Muts deel 1 tot en met 15 ofzo. Maar die zijn er nooit in de bieb, en ze heeft ze eigenlijk allemaal al gelezen. Suggesties van mama waren dus zeer gewenst laatst in de bibliotheek. Maar dat was nog niet zo makkelijk.

Meisjesboeken

Een van de meest belangrijke dingen is nog steeds dat ze het boek leuk vindt. Alleen vindt ze boeken die ik aanwijs bij voorbaat niet leuk. Dus dat helpen van mama is dus vaak frustratie. Ook hebben we wel eens de bieb om hulp gevraagd. Dan kwam er een lange lijst met boeken, die toen wel werd geraadpleegd, maar de keer erna weer werd vergeten. Inmiddels hebben we een groot deel van de meisjes- meisjesboeken wel gehad. En moest er toch echt weer iets nieuws gevonden worden, want ja er moet wel gelezen worden.

Fantasy of history

Zowel Hanneke als ik zijn wel fans van Fantasy te noemen. Verschillende series hebben we al verslonden. Maar die zijn er vast ook voor kinderen. Iets met heksen, elfen, dwergen ofzo.
Nee die keuze werd niet direct gewaardeerd. Dus ik probeerde het met geschiedenis. Een mooie historische roman (voor de net weer iets oudere kinderen is Thea Beckman nog steeds een aanrader) neemt je echt mee in de geschiedenis en leert je direct toch ook veel over het verleden. Ik vond het geweldig. Maar A trekt vooralsnog haar neus op. Geschiedenis is saai….

Toch wat gevonden

Uiteindelijk vonden we toch een boek dat ze dan wel wilde proberen. Ik had het boek al eerder in haar handen gedrukt, maar toen was het afgewezen. Deze keer wilde ze het toch wel proberen. En wat bleek, ze vond het boek zo leuk dat ze mij aanraadde het ook te gaan lezen. Dat heb ik dus ook gedaan.
Inmiddels hebben we allebei ook bijna boek 2 uit. Gelukkig weten we dat er nog zeker 2 delen zijn. En deel 5 verschijnt begin januari. Hopelijk zijn ze dan ook de volgende keer in de bibliotheek aanwezig.

De wilde heks

We hebben het hier over de serie: De wilde heks. Geschreven door Lene Kaaberbol. In het eerste deel maken we kennis met Clara. Ze wordt aangevallen door een kat. Ze wordt dat heel erg ziek van. Zo erg dat haar moeder haar naar tante brengt. Een tante die ze helemaal niet goed kent, omdat haar moeder eigenlijk niets meer met haar zus te maken wil hebben.
De wilde heks

Tante Isa, helpt Clara eerst beter te worden. En ze leert haar om om te gaan met de speciale gave die ze heeft. Ze is namelijk een wilde heks. Haar moeder wil er niets van weten, maar ze kan niet ontkennen dat Clara de hulp van tante Isa nodig heeft.
Voor Clara is er een grotere bedreiging. Chimaera! Een wilde heks die het verkeerde pad is ingeslagen. Zelfs zonder enige ervaring weet Clara aan haar te ontsnappen. Maar ze klagen haar wel aan voor ontvoering. Cimaera ontkent natuurlijk en eist dat Clara 5 proeven moet doorstaan. Zou het haar lukken zonder enige ervaring?

Daarna gaat het verhaal verder in deel 2. Zeker handig om eerst deel 1 te lezen. Want hier worden alle karakters in voorgesteld. Dat maakt dat deel 2 aangenamer leest. Ze worden daar niet opnieuw voorgesteld. Deel 3 hebben we nog niet gelezen, dus het is nog niet te zeggen of de delen daarna los van elkaar gelezen kunnen worden. Maar wij proberen vooralsnog de volgorde aan te houden.

Wat vonden wij van het boek?

Zoals hierboven al aangegeven, het is een topboek volgens A. En ik ben het met haar eens. Spannend, maar niet te. Heel geloofwaardig geschreven, het zou zo je buurmeisje kunnen overkomen. En stiekem zou je zelf misschien wel Clara willen zijn.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: De wilde heks; De vuurproef
Auteur: Lene Kaaberbol
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: vanaf €9,99
Aantal pagina’s: 188
ISBN: 978 94 014 2396 0

Reacties
Categorieën