28 januari 2015 
in Boeken
1 min. leestijd

Zusje

Eindelijk heb ik weer eens een boek gelezen. Zit ik in de ww lees ik gewoon minder boeken dan normaal. Zelfs de bieb heeft mij alleen maar gezien als begeleider van mijn kinderen.
Waarom? Studie! En ik heb dat vervelende examen nog steeds niet aangevraagd. Daarom mag ik van mezelf niet lezen!

Maar om het leven leuk te houden toch soms lekker in bed lezen. Vlak voor het slapen, dan kun je toch niet meer leren, is lezen even ontspannen.

Zusje van Rosamund Lupton lag al enige tijd klaar in mijn boekenkast. Niet een genre dat ik zelf zou kiezen, immers fantasy en chicklit zijn mijn favorieten.
Maar een boek is een boek en een thriller is een leuke afwisseling.

Waar gaat het boek overTerugblik 2015_02 zondag boek

Beatrice krijgt een verontrustend telefoontje van haar moeder. Haar zusje Tess is vermist. Beatrice vertrekt vanuit haar veilige haven New York naar huis, Londen. Vanuit het huis van Tess gaat ze op onderzoek uit. Tess wordt dood gevonden na de dood van haar zoontje. Alles wijst op zelfmoord, maar Beatrice gelooft dat niet. Is het moord? Niemand gelooft Beatrice en is ze nu zelf ook in gevaar?
Beatrice vertelt ons het verhaal in briefvorm aan Tess en aan de heer Wright van het OM. Zo krijg je als lezer een compleet beeld.

Wat vond ik van het boek

Ik moest in het begin erg wennen aan de schrijfstijl. Alles wordt tot in detail beschreven. En daar houd ik niet van. Ik houd juist meer van boeken dan van films omdat je juist zoveel zelf kunt invullen.
Bovendien worden verhalen vaak erg langdradig door uitgebreide beschrijvingen.
Toch heb ik het boek niet makkelijk weg kunnen leggen. Waarom denkt Beatrice dat het geen zelfmoord is? Ik wilde het weten. Elke keer een klein stukje informatie erbij maakte dat ik benieuwd was naar meer. En de ontknoping? Ik vond het zeer verrassend, had het niet aan zien komen.
Wat dat betreft heel goed geschreven dus!

Heb jij dit boek ook gelezen? Ik ben benieuwd wat je er van vond. Of ben je nu van plan het boek ook te gaan lezen?

elsbs
Door

elsbs

op 10 Feb 2015

Dit klinkt als een goed boek ik zet hem op mijn lijstje, die al veel te lang is haha

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 10 Feb 2015

Haha in elk geval wel een leuke to do list

Reactie plaatsen