06 juni 2022 
2 min. leestijd

Gezond eten, maar niet koken?

Er zijn van die weken...... dan is het echt alleen maar broodjes hamburger, kopje soep, en dan maar een dag pizza. Koken schiet er dan gewoon bij in. Met als gevolg dat de tomaten uit de soep, of van de pizza samen met de plakjes komkommer op de hamburger zo'n beetje de enige stukjes groente zijn die week. Echt niet fijn. Die week daarna hebben we dan direct alleen maar meer behoefte aan groente. Maar in de drukte is het soms echt even niet anders. En met die grotere eters hier pakken we ook niet zo makkelijk meer iets uit de vriezer. Er is namelijk altijd maar weinig over dat de vriezer in gaat.

Avondvierdaagse

Deze week is weer zo'n week. Eerst een lang weekend, dan start de avondvierdaagse. En ik werk ook nog een extra dag. En als kers op de taart is R ook zeker nog 2 avonden niet thuis. Kijk nu al niet uit naar de maaltijden die op het menu komen te staan. Snelle pasta, is nog prima, maar de andere drie dagen, weet ik nu al. Broodjes hamburger, kopje soep, pizza. Helemaal prima natuurlijk, maar niet in 1 week! Maar met werk en sport en dan ook nog op tijd aan de start voor de avondvierdaagse zit er even niets anders op.

Uitgekookt?

Nou dat zou fijn zijn. Zonder zelf te koken toch een verse maaltijd op tafel. Een die je alleen maar even hoeft op te warmen? Dat kan best. Zo af en toe, krijgen we nog wel eens iets van de ouders. Iets dat we zelf niet snel maken. Zo houd ik niet van boerenkool, maar A en R wel. Zij krijgen dan altijd een voorraadje van mijn moeder. Maar kunnen ze toch moeilijk vragen om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten voor ons. Daar is wel een oplossing voor. Je kunt gezond eten bestellen bij Uitgekookt. Kies daar elke week uit 25 verse maaltijden. Deze hoef je  dan alleen nog maar in de magnetron of oven op te warmen. Je kunt ze tot wel 5 dagen bewaren in de koelkast, zo vers krijg je ze. Lukt dat niet, dan vries je ze gewoon lekker in. Dus eigenlijk hetzelfde als dat mama gekookt heeft.

Het is wel fijn om zelf te kunnen kiezen. Ik ben samen met T de meest kieskeurige eter in huis. T durft nooit te proberen, en ik lust geen bonen. Dus valt er veel af. In de supermarkt waar ik dan wel eens kijk voor een kant-en-klaarmaaltijd, kan ik dan nooit slagen. Die maaltijden zien er in mijn ogen vaak niet aantrekkelijk uit.

Wat mij ook zeker aanspreekt is dat je bij Uitgekookt niet gelijk een abonnement hoeft af te sluiten, maar gewoon losse maaltijden kan nemen, als je een keer een week avondvierdaagse hebt en toch gezond wil eten.

Uitgekookt_kant-en-klaarAfbeelding van RitaE via Pixabay

En dan de ruime keuze aan kant-en-klaarmaaltijden maakt dat ik dit misschien wel eens wil uitproberen. Voor deze week is het net iets te krap. De boodschappen zijn al binnen en de bezorgtijden vallen nu precies als we de avondvierdaagse gaan lopen. Maar dat is mijn eigen schuld. Dat had ik van te voren dan moeten bedenken.

Vervanging voor Hello Fresh?

Weer enthousiast over maaltijden. Dat waren we bij Hello Fresh toch ook. Ja en hoe fijn en hoe makkelijk Hello Fresh ook is. Wij hadden er altijd net te weinig aan. En je moet natuurlijk zelf koken. Laten we daar nu natuurlijk geen tijd voor hebben. Dat was juist het punt. Even opwarmen in 4 minuten gaat nog net in deze weken. Koken we volgende week wel weer zelf.


Wat vind jij? Uitgekookt een goed alternatief voor zelf koken?


NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad.

Reactie plaatsen