05 juni 2018 
2 min. leestijd

Avondvierdaagse, aangepast menu

Joepie we mogen weer. Vandaag begint de avondvierdaagse weer bij ons in het dorp. En naast vier avonden loop plezier, is dat ook weer vier avonden haasten met avondeten.
Ik ben al blij dat beide kinderen de 5 km lopen, zodat we pas om 18:00 hoeven te starten met lopen. De 10 km start namelijk al om 17:30 om nog enigszins acceptabel en op tijd weer thuis te zijn. En normaal eten we altijd pas rond 18:00 uur. Dus dat vraagt om een aangepast menu.

Eisen avondeten avondvierdaagse

Ja het eten voor de avondvierdaagse moet hier wel aan een aantal eisen voldoen.We eten vroeg. De kinderen (en wij ook niet) zijn dat niet gewend. Dat betekent dat we dan ook vaak nog niet helemaal trek hebben om te gaan eten. Het eten moet dan ook nog wel lekker zijn, dat motiveert in elk geval de kinderen om genoeg te eten. En dat we niet halverwege de route hoeven horen, dat ze zo’n honger hebben dat de zak snoep, die voor vier dagen bedoeld is, al halverwege dag 1 leeg is.

Oké, de kinderen moet het dus lekker vinden, en het moet voldoende vullen om de zware loop avonden te voorzien van voldoende energie. Zelf heb ik daar nog als eis bij, dat het snel klaar moet zijn. Ook een uur minder de tijd om te koken dan normaal namelijk. Het werk gaat gewoon door, net als alle andere sporten en clubjes, dus er is minder tijd. En niet onbelangrijk dat er toch nog wat aan groente en vitamines naar binnen worden gewerkt.

Avondvierdaagse

Lees ook: 6 tips op de avondvierdaagse leuk te houden

Makkelijke menu

Wat eten wij dan deze week?
Dinsdag: Courgettesoep met brood. Zo deze dag komt er nog genoeg groente binnen. De kinderen zijn nog steeds dol op deze soep en met een afbak stokbroodje met tomaat en kaas hebben we een gezonde en snelle maaltijd op tafel. In de vriezer ligt nog wat voorgesneden courgette die op moet, even koken, staafmixer erin en ook lekker snel klaar.Courgettesoep

Woensdag: A heeft eerst tennisles van 4 tot 5. Dat betekent om ongeveer 10 over 5 thuis als we echt opschieten. En dat moet dus ook op deze dag. Thuis hebben we nog zo’n 20 minuten om snel wat te eten. Een broodje knakworst of hamburger past dan precies. Zeker als het al klaar staat. Blaadje sla, tomaat of komkommer ertussen en klaar.

Donderdag: A heeft vandaag tennisles tot 6 uur. Dat halen we dus niet. Ze moet dan iets eerder stoppen met de les en gaat dan direct door. In de tennistas zit dan ook een zakje met een gewone boterham met kaas, of ander beleg. Dat beslist ze zelf wel, maar in elk geval zoiets. Dat kan ze dan de eerste km lopend opeten. Niet ideaal, maar voor 1 avond goed te doen.

Vrijdag: De laatste avond. We zijn brood eten wel behoorlijk zat. En gelukkig hebben we deze avond ook net iets meer tijd. T is ’s middags vrij en ik ben dan ook thuis. Dus ook iets meer tijd om te koken, of in elk geval wat avondeten op het programma te zetten. Wat het precies gaat worden weet ik nog niet helemaal, maar waarschijnlijk een pastasalade of een couscous salade. Wat meer werk om wat groente te snijden, dus dat lukt wel vandaag. Is op tijd klaar, licht verteerbaar en wordt hier ook altijd goed gegeten.

En dan willen we volgende week alleen nog maar groente!

Wat eten jullie tijdens de avondvierdaagse?

Reactie plaatsen