02 december 2021 
in Review
2 min. leestijd

Een moment voor jezelf met Lets Dough it

Even tijd voor jezelf met wat lekkers is wat er deze maand bij mij in elk geval wel eens bij inschiet. Surprises maken, druk met Sint en kerst op het werk. En dan nog plannen hoe de cadeaus dit jaar weer ingekocht moeten worden. Lange levertijden online, winkels ’s avonds gesloten wegens een volgende lockdown. Het is allemaal niet zo makkelijk. En dan is het juist zo belangrijk om de tijd voor jezelf te blijven nemen. Nu werk ik 2 dagen niet op school, maar ook dan schiet het momentje voor mezelf er vaak bij in. Ziek kind thuis, andere kind een verkort rooster, dan weer een meester of juf ziek. Ik was dan ook blij dat ik deze week wel even met een kopje thee op de bank kon zakken, tussen alle andere werkzaamheden door. En niet zomaar even met een kopje thee. Nee ik vond dat ik mezelf ook wel even mocht verwennen met een andere “guilty pleasure”

Koekjesdeeg

Vroeger was het koekjes bakken altijd al feest. Heerlijk om dan van het deeg te snoepen. Niet teveel, want dat mocht nooit, want dan bleef er niets over om koekjes te bakken. Maar die laatste overgebleven randjes, mmmmmm. Nu hoef je tegenwoordig niet eens meer zelf je deeg te maken om te mogen snoepen. Want niet alleen ik, of jij zijn dol op koekjesdeeg. Tegenwoordig kun je je deeg gewoon kopen bij Lets Dough it. En laten we eerlijk zijn, zij doen dat nog stukken beter dan ik dit kan doen.

Zo kreeg ik vorige week een verrassingspakketje toegestuurd met daarin de smaken

  • Dulce Brownie
  • Speculaasje
  • Muy Kinderella
  • Vegan Appeltaart
  • Fudge Bar
  • Cookies&Dream pasta

Geen tijd

Koekjesdeeg is natuurlijk niet eeuwig houdbaar. Dus een aantal smaken is even in de vriezer gestopt. Daar zijn ze namelijk nog tot 4 maanden bewaren. En in deze periode waarin er ook al zoveel lekkers voor de kinderen in huis zwerft, leek me dat wel verstandig. Een aantal anderen verdween tijdelijk in de koelkast. Want dan kun je ze een ruime week bewaren en zelfs buiten de koelkast gelukkig nog 4 dagen. Zo kun je altijd je eigen moment kiezen om te genieten van een heerlijk portie guilty pleasure. En beslissen om het wel of niet te delen. In mijn geval deel ik in elk geval de Dulce Brownie even helemaal niet. Dat is sowieso mijn favoriet.


Meer smaken

Hoewel als ik met de Dulce Brownie in mijn hand verdwaal op de site van Lets Dough it en zie welke smaken er nog meer op het Lets Dough it menu staan, dan ga ik toch even twijfelen of dit wel mijn ultieme favoriet zal zijn….. Overigens vind ik de smaken die ik toegestuurd heb gekregen wel perfect bij dit seizoen passen. Speculaas en Sinterklaas, dat gaat hand in hand. En appeltaart hoort voor mij ook echt bij de herfst.

Sinterklaas

Over Sinterklaas gesproken…. Wist je dat ze ook een Sinterklaas pakket hebben. Een echte aanrader volgens mij. Snel nog even bestellen dus…. Ik denk dat ik dan de Speculaas versie op Sinterklaas avond toch maar deel met de rest van het gezin. Is weer eens wat anders dan een gewoon speculaasje bij de warme chocolademelk.

Vergeten deeg of gewoon zin in koekjes?

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar dan toch in dat uiterste geval, dat je de deeg vergeet…. In de koelkast of in de vriezer? Of als er iemand toch koekjes wil bakken? Dat kan, je kunt van het deeg ook gewoon koekjes bakken hoor. Balletjes van 50 gram in en voorverwarmde over van 165 graden 14-16 min bakken en je krijgt heerlijke koekjes.

Reactie plaatsen