16 december 2020 
3 min. leestijd

Heromask VR bril

Gaan we ook nog even bij de Mediamarkt naar binnen? De een wilde steeds nieuw telefoons kijken, de ander trekt het liefst een sprintje naar de games afdeling. En hoopt dat de VR bril er ligt en beschikbaar is. Het zijn vaak leuke 3D filmpjes die dan beschikbaar zijn, of landschappen om te bekijken. En ja dat is natuurlijk ook heel mooi. Een van zijn wensen was dus ook wel zo’n VR-bril.

Niet alle wensen komen uit

Maar ja naast een VR bril stonden er nog wel wat meer wensen op zijn lijstje. Dit jaar voegde meneer daar nog even een Wii Switch aan toe. Ja schat het geld groeit nog steeds niet op mijn rug en die boom in de tuin, bleek ook geen geldboom te zijn. Je hebt een iPad, en daar kan je het even mee doen.
Aangezien hij nog gelooft in Sinterklaas, stond er dus wederom een Wii Switch op dat lijstje. En ja zo lang er kinderen zijn die een iPhone in hun schoen krijgen dan kan je blijven wensen toch? En ja dat heb ik dit jaar echt langs horen komen, dat van die iPhone bedoel ik dan…..

Maar helaas, ook Sinterklaas verhoort niet alle wensen. Dus de Wii Switch is er niet.
Maar er zat wel een VR-bril in de zak. En hoewel die niet op zijn lijstje stond, is dat nu wel zijn mooiste cadeau. Dat hij dit moet delen met zijn zus, dat maakt hem dan ook niets uit.

HeroMask Languages

Ik heb zelf een hekel aan een VR-bril. Mijn evenwichtsorgaan vertelt me dan niet meer de waarheid en het voelt zodra er iets gaat bewegen alsof ik in een draaimolen ben gestapt. Ik word er dus gewoon kotsmisselijk van. Dus ik had me er verder nooit zo in verdiept. Ik zit liever in een echte achtbaan, waarbij de bewegingen dan ook echt kloppen met wat ik zie. Dan heb ik er minder last van. Zolang het niet teveel rondjes draait. Maar een achtbaan op de bank. Nee… ik kan er dus niet tegen. En een ander doel voor een VR bril? Ik had geen idee wat je er verder nog mee kon doen. Tot ik deze HeroMask toegestuurd kreeg. Bij de VR-bril zit een code waarmee je heel gemakkelijk een spel installeert op je telefoon om verschillende talen te leren. Telefoon in de VR-bril en je kunt starten.

Je kunt kiezen uit verschillende talen.

  • Chinees
  • Spaans
  • Duits
  • Engels
  • en Frans

HeroMask Languages

Zo is er voor iedereen een keuze. A heeft een paar jaar geleden Spaanse lessen gevolgd, dus die wilde graag Spaans uit proberen. Dit kan zij prima zelf doen met haar eigen telefoon. De app is voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Maar met 13 jaar is het nog leuk genoeg, tenminste dat vindt zij. Weer wat meer Spaans na een aantal jaar geen Spaanse lessen met te hebben kunnen volgen.

HeroMask Languages
Natuurlijk kun je in dit spel ook zelf kiezen wie jij bent. Een drone of een dino misschien? En over welk thema wil je leren? Kleuren, drinken, groentes.
Daarna is he even oefenen om door je hoofd te draaien de goede antwoorden te kiezen. En doordat het in spelvorm is, wil je natuurlijk steeds je score verbeteren. Hierdoor blijven de woorden goed hangen.

Wat kun je nog meer

Naast het spelenderwijs leren van een taal kun je de bril natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken. Zo heb ik hem zelfs even opgehad. Met een gewoon Youtube filmpje. Wat ik niet wist was dat je die namelijk ook in 3D kunt zetten. Als je bovenin de Video op de 3 puntjes klikt opent het onderstaande menu en dan kun je hem in VR modus zetten. Het scherm splitst zich dan in 2 delen, perfect passend voor de VR bril.

Youtube in VR modus zetten

En een “gewoon” filmpje was stukken beter te doen dan de misselijkmakende achtbanen of ski afdalingen.
T vindt het ook heerlijk om zo af en toe op deze manier zich even helemaal terug te trekken en af te sluiten van deze wereld.

HeroMask Languages
Hij mag dat van mij niet te lang, want voor mijn gevoel zit de telefoon met dat blauwe licht toch wel erg dicht op je ogen met de bril op. Dan heb ik liever dat hij even gewoon op de Ipad wat meer filmpjes kijkt.

Conclusie

De HeroMask language is een hit. Geen dom ding waar je alleen maar naar zit te staren. Echt educatief. Maar ben je er even klaar mee, ook geschikt om als normale VR bril te gebruiken. Niet alleen voor T handig, maar ook voor A. Als zij het spel straks helemaal heeft uitgespeeld, of er echt is uitgegroeid.

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad.

Reactie plaatsen