12 mei 2021 
2 min. leestijd

Apple Twist

Ik heb iets met rupsen. Oké zolang ze de planten in mijn tuin niet helemaal kaalvreten dan. Ze mogen best een beetje eten, maar laten we ook wat overhouden voor volgend jaar. Sommige planten gaan anders echt dood. Maar vroeger al, was ik gefascineerd door rupsen.
Zo is Rupsje nooit genoeg nog steeds een van mijn favoriete prentenboeken. Maar wij plukten vroeger ook rupsen van struiken en voerden ze in een potje tot ze zich hadden volgevreten en ontwikkelde tot een rups. Helaas kwamen niet alle poppen tot vlinders.

Kriebelbeestjes in de klas

Rupsen en lieveheersbeestjes en eigenlijk alle insecten hebben een magische aantrekkingskracht voor kinderen. Hoe vaak ik als juf wel niet gewezen wordt op het aantal lieveheersbeestjes dat ze et liefst allemaal mee zouden nemen de klas in, of andere leuke beestjes. Of juist het tegenovergestelde, als er een grote vlieg of erger nog een wesp of een spin in de klas rondloopt/vliegt.

Apple Twist
En dan heb ik het nog niet eens over de gewone lessen natuur.

Breng rupsen de klas in

Wat dat betreft past deze nieuwe smart game Apple twist heel goed in mijn collectie. Bij Apple twist ga je aan de gang met rupsen op een appel.
Apple twist is een smart game die je weer prima alleen kunt spelen. Wat dat betreft leuk voor thuis, maar ook voor in de klas. Als extra na een rekenles, of gewoon op de weektaak als spel. Het traint vaardigheden als problemen oplossen, logisch nadenken en ruimtelijk inzicht. En zoals we gewend zijn op verschillende niveaus. Het beginner niveau is goed om mee te beginnen, ook voor een 5 jarige. DE aanbevolen startleeftijd voor dit spel. En kan dus prima in mijn tas als inval juf.
De laatste uitdagingen zijn een stuk lastiger, dus ook voor een volwassene een leuke uitdaging.

Met een twist

Net als alle smartgames zit er aan het spel een leuke twist. In dit geval is dat het spelbord. De appel. De appel bestaat uit 5 draaibare schijven. A t/m E en de andere kant 1 t/m 5. Door ze te draaien krijg je verschillende combinaties als spelbord, want elke schijf en elke kant heeft zijn eigen uniek vorm, met gaatjes.

Apple Twist
Hierdoor kun je de 3 rupsen elke keer op verschillende manieren op het spelbord leggen. Daarnaast zijn er 3 verschillende rupsen. Een groene, een gele en een blauwe. De gele rups is 5 lang en de andere 2 rupsen zijn 6 lang. Ze kunnen op verschillende manieren gebogen worden om in de juiste vakjes in het speelbord te passen.

Apple Twist
Bij de gemakkelijkere levels zie je nog een beetje waar je de rupsen moet neerleggen, maar bij de moeilijkere levels zie je alleen 3 of in het moeilijkste niveau maar 1 hoofdje op de juiste plek liggen. Een echte uitdaging dus om alle drie de rupsen op de appel te krijgen.

Apple Twist

Apple Twist kopen?

Naast dat je Apple twist op Bol.com kan kopen, kun je natuurlijk ook eens een kijkje nemen op de webshop van Gamesbysmart. Je ziet dan direct welke ruime keuze aan smartgames er nog meer is. Want dat zijn er nog veel meer dan we hier al besproken hebben.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad.
Daarnaast zijn er affiliate links in dit artikel verwerkt, als je hier op klikt en een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie, maar het kost jou niets extra.

Reactie plaatsen