18 maart 2022 
2 min. leestijd

Traktatie met stroopwafels

Na 2 jaar traktaties in Coronatijd waarbij we dan toch maar op het voorverpakte zakje chips uit kwamen, mochten we dit jaar toch de traktatie op school weer zelf maken. T was jarig in de voorjaarsvakantie, dus we namen wel de tijd om de versoepelingen en regels in school af te wachten. Maar T wilde heel graag weer zelf iets maken, dus het was de moeite waard. Hij had alleen nog geen idee wat hij wilde trakteren. Tot hij zei: "Ik wil iets met stroopwafels." Toen konden we gericht gaan zoeken.

Stroopwafels op Pinterest

Als eerste dook ik natuurlijk mijn Pinterest borden weer eens op. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die de laatste tijd flink heb verwaarloost. Niet meer gezocht naar nieuwe dingen, en ook niets meer van hier geplaatst eigenlijk. Beetje te druk om over Pinterest heen te scrollen zullen we maar zeggen. Maar nu toch ook wel weer een aantal leuke nieuwe ideeën toe weten te voegen. Alle verzamelde ideeën vind je op mijn bord met traktaties.

Maar veel vielen dus af, want hij wilde iets met stroopwafels. Het moest gemakkelijk zelf te maken zijn, en hij moest het ook nog leuk en lekker vinden. Al snel viel zijn oog op mini stroopwafels met een marshmallow ertussen. Het Het zag er met een gezellig prikkertje ook echt heel leuk uit.

Direct werden gelijk alle mitsen en maren van met name de marshmallows besproken. Deze worden vaak gemaakt met varkensgelatine, en dat mogen de Islamitische kinderen in zijn klas niet hebben. Maar door de stroopwafels blijft er dan nog genoeg voor hen over. Dit ging het worden voor dit jaar.

Ministroopwafels en marshmallows

Met een boodschappenlijstje gingen we op pad. Mini stroopwafels, marshmallows en leuke prikkertjes. De leuke prikkertjes, gouden vlaggetjes en de parasolletjes kochten we bij de Hema. Er was nog meer keuze, maar T vond deze het leukst. En de ministroopwafels en de marshmallows haalden we gewoon bij de Jumbo. Thuisgekomen ging T meteen aan de slag. En mama hoefde niet te helpen. Voorzichtig stak hij de prikkers door de stroopwafel, marshmallow en dan nog een keer door een stroopwafel. Hij maakte zelf een verdeling tussen de gouden vlaggetjes en de parapluutjes. Binnen een half uur had hij er voldoende in elkaar gezet voor zijn hele klas.

Traktatie maken

Het eindresultaat

Nu het eindresultaat al is opgegeten in de klas, mogen we het hier natuurlijk ook delen. 100% gemaakt door de 9 jarige T.

Traktatie met stroopwafel en marshmellow

Mogen jullie nu ook weer alles uitdelen op school?

Reactie plaatsen