23 september 2022 
4 min. leestijd

Dag zomer; de zomer in een paar foto's

De herfst is nu officieel begonnen. Het is 's avonds al vroeg donker en 's ochtends ook al later licht. De natuur komt ook al echt weer in herfstkleuren. Een fijn seizoen om met de open haard (niet alleen gezellig, maar spaart ook gas uit) weer met een kop thee en een boek op de bank te zitten met de gordijnen dicht. Maar voor we hier helemaal in opgaan, eerst nog even terugkijken op de afgelopen zomer met een paar hoogtepunten. Wat nog lastig is, om er dan een paar hoogte punten uit te kunnen halen. Zeker waar het de vakantie betreft.

Jubileum van een collega

De zomer startte met een feestje op het werk. Eigenlijk 2 jaar later, feestjes mogen eindelijke weer, werd het jubileum van een collega gevierd. 40 jaar in het onderwijs. Wat een tijd.

Niet de collega van de foto. Maar met deze lieve dame heb ik het afgelopen jaar heel intensief samengewerkt, dus verdiend zij een plekje hier.

Kermis

Na 2 jaar ook eindelijk weer kermis. Favoriet waren de botsauto's. Lekker met het hele gezin. En dan zoveel mogelijk botsen. Ook leuk als er kinderen uit groep 8 bij zijn. Die kunnen vinden het fantastisch om te botsen met de juf.

Einde schooljaar

Aan het einde van het schooljaar door de kinderen en ouders uit de klas verwend. Dit armbandje en deze steen symboliseren het fijne schooljaar. En ook al vind ik cadeaus helemaal niet nodig. Het is toch fijn om de waardering voor een schooljaar te krijgen. Mag ook met een mooie tekening.

Hittegolf

Direct aan het begin van de vakantie was er hier een hittegolf. PrinceS vond de emmer met ijsblokjes een prima alternatief om uit te drinken met deze hitte.

Vakantie

Hoogtepunt van de zomer was natuurlijk wel de vakantie. Met de Tesla met de trein door de tunnel naar de Uk.  Geweldige 2 weken gehad. Tijd voor en met elkaar, zonder verdere dagelijkse verplichtingen die je thuis wel altijd heb.

London

We begonnen in Londen. Daar natuurlijk de symbolische foto met een telefooncel kunnen maken. En nog veel meer. Het was alleen heel erg heet (hittegolf met temperaturen van 40 graden) en we hebben dus minder gedaan dan we misschien wilden, maar het was om nooit te vergeten.

Marazion

Daarna reden we door naar het Zuidwesten van Engeland. Cornwall. De prachtige kusten, het regenachtige weer. Maar ook dagen strand en veel gezien. En in het kasteel van St. Michaels Mount vond ik een prachtig plekje om over de mooie kust te kunnen uitkijken. Een van de vele hoogtepunten van ons verblijf in Marazion.

Max Verstappen auto

In augustus stond de auto van Max Verstappen bij de Jumbo bij ons in het dorp. Niet dat wij hele grote F1 fans zijn, maar zo'n kans mag je niet voorbij laten gaan.  Dus gingen T en ik kijken en ons verwonderen over deze auto. Hij is best indrukwekkend om zo een keer te zien.

Strand

Ondanks het mooie droge weer zijn we dit jaar in Nederland helemaal niet zo vaak naar het strand geweest. Die paar keer dat we er waren was het dan ook wel extra genieten. En de kuilen die T maakt worden steeds professioneler.

Bioscoop

Om de schoolvakantie af te sluiten, gingen we naar de bioscoop. Een gezellige familiefilm, Ted en de magische smaragd, en ook nog eens heerlijke plekken. Onze bioscoop is echt heel fijn.

Eten op de kaag

Zomer 2022Gelukkig was de zomer nog niet helemaal voorbij. Er kwamen nog genoeg mooie dagen. Een van die dagen gingen we uit eten op Kaag Eiland. Heerlijk op het terras aan het water. Een prachtige afsluiting van de zomer met een prachtige zonsondergang.

Nu ons klaar maken voor een geweldige herfst.

Hoe was jullie zomer?

Sylvia
Door

Sylvia

op 23 Sep 2022

onze zomer kon dit jaar al helemaal niet stuk. Wij hebben kennis mogen maken met ons eerste kleinkind en hij werd ook nog eens op dezelfde dag geboren al mijn moeder. Die een jaar eerder op die dag gecremeerd werd. Zoveel toevalligheden maken het een hele

Reactie plaatsen