26 oktober 2023 
in Review
3 min. leestijd

Digitaal een bordspel spelen?

Mama wil je een spelletje spelen? T vraagt dit nog regelmatig, maar vaak heb ik dan geen tijd, of geen zin. Spelletjes duren ook allemaal veel langer dan vroeger en stiekem ben ik ook helemaal niet zo'n spelletjesmens. Ja zelf op de telefoon wel, maar geen gezelschapsspellen.. Dus zeg ik vaak nee. En dat vindt T wel jammer. A ook, maar die pakt al snel een spelletje Beverbende met een vriendin en mist het daarom toch minder.

Ook met zijn vieren doen we het maar heel af en toe. Er zit er dan altijd wel 1 ongezellig aan tafel, omdat of het spel niet leuk is (te makkelijk of te moeilijk) of omdat diegene er voor spek en bonen bij zit. Dus dan vind ik er eigenlijk al niet veel meer aan. Of dat er dan toch iemand tussendoor op zijn telefoon moet kijken. Om welke reden dan ook....

De oplossing voor bordspellen

Vroeger hadden wij op de computer ook altijd wel een versie van monopoly of Risk staan. Heerlijke spellen om dan met meer, of alleen tegen de computer te spelen, zonder de bijbehorende ruzies.

Toch het bordspel, maar geen rondvliegende dobbelstenen en frustratie over valsspelen, maar het is zo geprogrammeerd dat dit bijna niet lukt. Tenzij je zelf 2 spelers bedient.

Dus nu vind ik het ideaal dat een van onze favoriete spellen ook beschikbaar is voor de Switch. En het spel is net zo goed als het origineel.

De betoverde doolhof

De betoverde doolhof is bij ons in de familie wel echt een hit. Beide kinderen hier hebben een speciale uitgave van dit spel in hun bezit. En andere familieleden weer andere versies. Wij hebben daar nu de versie voor de Switch aan kunnen toevoegen.

Kan T eindelijk het spel ook alleen spelen.  Maar ook met vriendjes omdat ook op de Switch hier voldoende mogelijkheden toe zijn.

T was gelijk heel enthousiast en dankzij het wat minder mooie weer tijdens deze herfstvakantie kon hij zich de hele week vermaken. 

Meer mogelijkheden

Waar het bordspel zich beperkt tot de versie die je hebt aangeschaft, biedt de digitale versie een aantal andere mogelijkheden. Zo kun je in deze digitale versie kiezen voor verschillende spellen. Naast de klassieke versie kun je ook de Junior versie spelen voor jongere kinderen. Maar ook een doolhof in het thema Oceaan, Een master doolhof en de Duitse en Japanse doolhoven.


Als je je eigen karakter hebt gekozen en je medespelers, dan kun je de computer, indien nodig ook aanpassen in moeilijkheid en de diverse spelopties aan en uit zetten. Zo kun je afspreken of je wel of niet terug moet naar je begin positie als je alle kaarten hebt verzameld.


Verder wijst het spel zich helemaal vanzelf. Als je de regels als kent, speel je zo een aantal potjes achter elkaar. T heeft zich er deze vakantie echt lange tijd mee vermaakt. En dat helemaal zonder dat ik ook verplicht meerdere potjes mee heb hoeven doen.


Het enige nadeel dat ik dan kan bedenken, is dat ze dan toch weer achter een scherm zitten. Maar gelukkig is hij de rest van de week, tussen de buien door ook lekker naar buiten geweest. En ik vind deze schermtijd dan toch altijd nog veel fijner, dan de diverse YouTube filmpjes die hij zit te kijken.

Leuk idee voor de december maand?

Nog op zoek naar een leuk spel voor de Switch voor de decembermaand? Dan kunnen wij dit zeker aanraden.

Wij zagen hem al liggen bij de Mediamarkt toen we daar voor iets anders even binnen waren, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon aanschaffen bij Bol.com

Zou jij een bordspel voor de Switch aanschaffen?Reactie plaatsen