Taart met Donald Duck figuren van marsepein
DIY
Marijke Mulder- de Leur
DIY
03/03/2023
2 min
0

Donald Duck taart

03/03/2023
2 min
0

Na Paw Patrol, vossen, een winter thema en Pokémon wilde T dit jaar een taart in het thema Donald Duck. Sinds vorig jaar heeft hij een abonnement op dit vrolijke weekblad en is hij echt wel fan. Daarvoor eigenlijk al, vandaar het abonnement cadeau. Een taart in Donald Duck thema voor zijn 10e verjaardag is dus eigenlijk geen verrassing.

Hulp

Net als alle andere jaren heeft hij de hulp van zijn tante ingeschakeld om figuurtjes van marsepein te maken. Zij kan nog steeds heel goed kleien, hoewel T er zelf ook al veel beter in wordt inmiddels. Oefening baart kunst. En hij heeft er ook echt geduld voor.  Het creatieve gen is toch ergens vandaan gekomen....

Samen met zijn tante maakte hij dus een Donald Duck,


de 3 neefjes


 en Dagobert, die ook echt een bad neemt in zijn geld.


Volgens T, het meest lastige, al die kleine muntjes maken. Daarna werden alle figuurtjes even goed opgeborgen, want hij moest nog even wachten tot hij echt jarig zou zijn.

Taart

De basis van zijn taart is ook elk jaar hetzelfde, een wolkencake chocolade/vanille. Lekker makkelijk te bakken en altijd goed van smaak. Een simpele botercrème erover om de marsepein te laten plakken op de taart. en klaar is de basis. Dat duurde natuurlijk wel iets langer dan met deze drie zinnen, want hij heeft hem helemaal zelf gemaakt. Dat de figuurtjes de hele taart vullen maakt hem nog niets uit. Note to self, volgende keer de grotere springvorm laten gebruiken, dan is hij wel minder hoog, maar is er meer ruimte voor de figuurtjes.Trots

Vorig jaar had T ook al geholpen met het maken van figuurtjes. Het resultaat toen was dat er 2x een Pikachu op de taart kwam te staan. Dit jaar geen dubbele figuurtjes, want een van de neefjes, geen idee of het nu Kwik, Kwek of Kwak is, is door T zelf gemaakt. Wij zien maar een heel klein beetje verschil. Hij zelf helemaal niet. Heel trots is hij op zijn eigen gemaakte figuren en op zijn eigen taart.

Ben nu al benieuwd wat hij volgend jaar wil maken.


Reacties
Categorieën