22 november 2022 
2 min. leestijd

Pickwick adventskalender

Aftellen naar kerst doen we al jaren. Vroeger in de kerk en op de basisschool was dit voornamelijk gebaseerd op het geloof, in elk geval voor ons thuis. En natuurlijk is dit nog steeds zo. Maar de laatste jaren zijn er veel meer commerciële manieren gevonden om af te tellen naar kerst. Zo kan iedereen er een vinden naar eigen smaak.

Verschillende adventskalenders

De kinderen kregen elk jaar als schoencadeau ook wel een aftelkalender met chocola. Goedkoop cadeautje, maar de kinderen waren er eigenlijk altijd blij mee. Die fase zijn ze nu eigenlijk wel ontgroeid. En dat is ook prima. Maar er zijn naast de simpele goedkope kalenders de laatste jaren er veel meer bijgekomen. Bijna ieder merk brengt er wel een uit. En volgens mij zijn ze ook nog razend populair. 

Die van My Jewellery of die van Rituals bijvoorbeeld. De kalender van My Jewellery heeft 10 verrassingen, maar wel met een enorme overwaarde. 


En Rituals heeft 3 verschillende varianten met elk 24 verrassingen en producten voor hem & haar. . Of als je er dan toch een met chocola wil, maar dan wel lekkere chocola, kies dan die van Tony Chocolonely.

Maar ook die van de Action met beauty producten van Max&More vinden wij leuk. En hij is dit jaar ook echt een plaatje om te zien.

Zelf heb ik dit jaar de Pickwick adventskalender gekocht. Andere jaren kwam ik hem niet tegen in de lokale winkels, en dan schiet het er vaak bij in om hem te zoeken of te bestellen.

Pickwick adventskalender

De Pickwick adventskalender heeft 24 vakjes en je kan dus van 1 tot en met 24 december elke dag een vakje openen. Met zijn winterse donkere landschap is het net een schilderij om naar te kijken. Heel mooi gemaakt. Ik krijg er direct een blij gevoel van.

Adventskalender Pickwick

De binnenkant zelfs nog meer. Wat een mooi tafereel. Bijna zonde om straks open te maken.

In de vakjes vind je natuurlijk thee. Elke dag een andere smaak en je krijgt 2 zakjes van elke smaak, zodat je niet alleen hoeft te drinken. Dat komt direct goed uit, want in elk vakje zit ook een Tea Topic kerstvraag. Heb je gelijk een onderwerp om over te kletsen samen.


Ik heb de adventskalender nog niet geopend. Hij staat nog netjes te wachten tot 1 december. En ik wil ook echt elke dag een vakje open maken en genieten van het moment. Maar ik ga er zeker meer over delen met jullie.

TEA TOPIC

Als je ons al langer volgt, dan weet je dat we op Facebook elke paar dagen een Tea Topic plaatsen. In de maand december zullen er dus een aantal normale tea topics vervangen worden door de Tea Topics uit de adventskalender. Niet alle 24, helaas lukt het met werk niet om elke dag de tea topic te uploaden op Facebook. Maar een selectie. Volg onze Facebook pagina om ze te zien.

Op Instagram ga ik wel proberen om ze in mijn stories dagelijks lang te laten komen, of anders de dag erna in te halen. Iets met werk en lange dagen in deze periode. Zo kun je toch dagelijks zien wat er in de Pickwick adventskalender zit verstopt.

Waar te koop?

De Pickwick adventskalender is te koop bij Bol.com, Hoogvliet en Kruidvat. Maar Op = OP. Dus wees er snel bij.

Heb jij ook een adventskalender voor jezelf gekocht?

NB Dit artikel bevat een affiliatelink.

Reactie plaatsen