29 april 2020 
2 min. leestijd

Scones met clotted cream en aardbeienjam

Scones met clotted cream en aardbeienjam, een bakproject van T. Oké met een beetje hulp van mij natuurlijk. Het was op een dag, die nu lijkt te behoren tot een ver verleden. Zijn zus was gewoon naar school. Hij had een studiedag. Dus besloten we samen iets te bakken. Bijna alle ingrediënten had ik in huis. Dus de keuze was snel gemaakt.
Alleen het uitwerken van een blog, kwam er niet van. Terwijl hij toch zo trots was op zijn baksels.

Studiedag, thuisonderwijs en vakantie

We zijn inmiddels dus zo’n 2 maanden verder. Na de studiedag kwamen we thuis te zitten. Veel te veel thuis. Geen school meer, nou ja, wel school, maar dan vanuit huis. Achter de Ipad. En mama die moet helpen met het doen van schoolwerk. Had mama het voor die tijd al druk? Nu heeft ze het nog veel drukker. 2 kinderen helpen met huiswerk en dan ook nog thuiswerken. Voor veel mama’s heel herkenbaar. Gelukkig mogen we nu weken uitrusten in de meivakantie en even het werk bijwerken. Ik probeer dan ook om deze 2 weken te gebruiken om zoveel mogelijk werk weg te werken. Zowel voor Logisch Verzekerd als voor Mama’s met thee. Vandaar dat nu de scones voorbij komen.

Scones

Als theeliefhebber wilde ik al langer scones maken, heerlijk voor ’s middags bij de thee. Of voor een zoete lunch. Op zoek naar een makkelijk recept kwam ik uit bij Uit Paulines Keuken. En dat was zo makkelijk dat T met een beetje hulp met afwegen het grotendeels zelf kon doen. En dat vindt hij leuk! En toch staan we dan ook samen in de keuken. Want mama moet bij elke stap wel even van hem kijken of het goed gaat. Snappen we helemaal hoor.
Maar zelf het deeg kneden tot een goed deeg.

De rondjes voor de scones uitsteken en ze besmeren met ei.


Zodra de scones in de oven stonden maakten we ook de clotted cream. Dat vond hij lastiger. Want wanneer is de slagroom nu ver genoeg klaar om de mascarpone toe te voegen. En hoe spatel je iets door elkaar. Maar dat heeft hij nu geleerd.

Wat vonden we van zelf gemaakte scones?

De scones waren helaas een klein beetje massief geworden. Ik vermoed dat het bakpoeder net niet genoeg was voor de hoeveelheid scones. En dat ze daardoor wat minder goed zijn gerezen. Maar de smaak was geweldig. T vond zelf de clotted cream niet lekker. Niet zoet genoeg vermoed ik. Maar een scone met aardbeienjam ging er prima in.
Voor herhaling vatbaar, voor als ik echt nog eens zelf een hele high tea wil maken.Scones met clotted cream en aardbeienjam

Merel
Door

Merel

op 05 May 2020

O die zien er echt lekker uit! Goed gedaan. Ga het recept ook eens proberen, vooral met jam vind ik scones echt heerlijk.

Reactie plaatsen