17 januari 2020 
in Review
3 min. leestijd

Overzicht met de Purpuzplanner

Het jaar is net 2 weken oud en ik ben het overzicht al bijna kwijt. De to do list is enorm, dankzij een Boost je Blog & Business Challenge, een spannende stap in ons bedrijf en natuurlijk alle dingen die er thuis gebeuren. De kerstvakantie was echt zo voorbij sowieso altijd al door al die feestdagen, maar nog eens extra door de hectiek rondom de postcodekanjer die in onze wijk viel. Daarnaast zou de schilder de eerste week van januari komen om de kozijnen, het plafond en de muren opnieuw te schilderen. In mijn hoofd wordt dit dan chaos, en zie ik de to do lijst niet meer helder en vooral als nog meer chaos. 

Chaos

Voor 2020 heb ik nog steeds niet echt concrete doelen gesteld. Wel wil ik het beter combineren met de werkzaamheden voor Logisch Verzekerd. Maar met deze chaos in mijn hoofd kom ik op dit moment dus nog even geen stap verder. Deze week ben ik na drie weken dan eindelijk weer op kantoor gekomen en direct in de actie gevlogen. Er moesten een aantal dingen met spoed worden opgepakt. De leverde mij 2 lange dagen op, waarbij ook ’s avonds de computer verplicht aanstond.
Gelukkig was ik wel al begonnen met het gebruiken van de Purpuz planner die ik eind vorige jaar kreeg opgestuurd. En langzaam ontstaat er zo weer wat overzicht.

Purpuz planner

De afgelopen jaren ging ik eigenlijk steeds meer digitaal werken. De papieren agenda verdween uit de handtas en de familie agenda’s werden gekoppeld op alle iPhones. Ook voor het blog, kwam er een digitale agenda alle contentkalenders staan keurig in Excel. Perfect georganiseerd. Als je alles apart doet! Maar ik was ondertussen aan het werk met verschillende actielijsten naast elkaar. En toen kwam de Purpuz Planner op mijn pad. Ik moest even een klein stapje nemen om wel weer terug te gaan naar een papieren planner. En nog best een groot boekwerk ook wat ik elke dag heen en weer sleep van huis naar kantoor en weer terug. Maar zodra ik hem binnen had was ik al om. Roze, dus ook nog eens het perfecte accessoire.Purpuz Planner

Bereiken van doelen

Het mooie aan de Purpuz Planner is dat het niet alleen een papieren agenda is, maar je ook echt kan helpen met het bereiken van je doelen. Met 8 tools kom je van droom tot werkelijkheid.
Je begint met het omzetten van je dromen naar concrete planbare doelen en vervolgens kun je deze doelen perfect plannen, per maand, per week en per dag. En natuurlijk, altijd belangrijk, ook reflecteren. Clen Verkleij legt deze 8 tools met een mooi en duidelijk voorbeeld uit voorin de planner. Daarna kun je in het werkboek zelf aan de slag. Groot beginnen en doorwerken naar concrete week- en dagdoelen.Purpuz Planner

Het agenda deel van de planner heeft ook meer dan voldoende ruimte om zakelijke afspraken en privé afspraken. Of in mijn geval gebruik ik het stukje privé voor Mama’s met thee, zodat ik beiden in 1 oogopslag helder heb. Privé afspraken kan ik er natuurlijk ook nog bij zetten, maar die houd ik vooral digitaal omdat ik die direct met het hele gezin deel. Wel zo makkelijk om dat op deze manier te houden.

Het agenda deel bevat ook ruimte voor je weekdoel, dagdoel, reflectie en een creatieve ruimte om je krabbels kwijt te kunnen. En heel inspirerend, een mooie uitspraak, quote of goede levensles.Purpuz Planner

Het geheel maakt dat de Purpuz Planner niet zomaar een agenda is, maar echt een boek om mee te werken. Een hulpmiddel om stil te staan bij je doelen en er dagelijks mee bezig te zijn. Zodat doelen geen doelen blijven, maar ook gehaald worden. Nou ja, geen garantie, maar je bent er in elk geval gerichter mee bezig.

Van chaos naar overzicht

Zoals ik al zei begon ik met een chaos in mijn hoofd aan 2020. Maar door alles in de planner te zetten, kon ik het daarna ook loslaten. Het lag vast, had een plek en kon niet vergeten worden. Ik ben nog niet toegekomen aan het verwerken van de dromen naar doelen, maar daar kan ik in de planner nu wel even bewust tijd voor in plannen.Purpuz Planner
Voor kerst kreeg ik van A een nieuwe set met markers, zodat ik de verschillende aspecten in de dagplanning ook met kleuren kan aangeven voor een nog beter overzicht. Zelf werkt ze met de plenda, die ze van school heeft gekregen. En daar werkt ze ook met verschillende kleuren stiften en dat helpt heel goed om de prioriteiten te zien. En daarbij staat het ook heel gezellig.

Wat gebruiken jullie om te plannen?

Reactie plaatsen