15 januari 2020 
5 min. leestijd

Wij wonnen de loterij

Once in a lifetime!! Elke trekking, bij de reclames van de postcodeloterij grappen we hier, nou kom maar hoor Gaston. Kom maar langs Winston, jij mag best op zondagavond even op de bank komen zitten. Maar stiekem denk je altijd dat het bij hopen blijft. Maar toch valt er regelmatig een grote prijs. Zoals afgelopen 1 januari 54,7 miljoen!!
Je zal het maar winnen! En wij wonnen dus 54,7 miljoen!

En de winnende postcode is….

54,7 Miljoen postcodeloterij

Het is wel een traditie, op oudjaarsdag toch even de media in de gaten houden. Is al bekend op welke postcode de kanjer dit jaar is gevallen?
Ik kan me herinneren dat vroeger op 31 december de postcode, de 4 cijfers al bekend werden gemaakt, maar de letters pas op 1 januari, live in de wijk. Tegenwoordig maken ze de winnende postcode op de dag zelf bekend. En ergens wisten we daarvoor al dat we in de prijzen waren gevallen, en niet de hoofdprijs hadden.

Nieuwjaarsdag 2020. We hadden uitgeslapen nadat iedereen zeker na 1:00 op bed was gegaan vanwege de jaarwisseling. Zelfs T hadden we tot 9:00 uur in bed weten te houden. Na een rustig ontbijt vertrokken we naar Landgoed Elswout voor een wandeling. Net als half Nederland, even frisse lucht snuiven. Thuis gekomen was het tijd voor onze nieuwjaarstraditie: Appelbollen. Ondertussen deed ik even een rondje op Social Media en bleef mijn blik hangen op een bericht op Facebook. Vlak bij ons, was er allerlei commotie. Er zouden satellietwagens zijn gesignaleerd en ze waren aan het rollen met kabels en dingen aan het opbouwen. Sensatie alom, dus de geruchten dat de Postcodekanjer gevallen was, gingen al snel het hele dorp rond.
DE POSTCODEKANJER VAN 54,7 MILJOEN. Zou het echt zo zijn? Zou die dan bij ons in het dorp gevallen zijn?

54,7 Miljoen postcodeloterij

Ook de grote truck zou gesignaleerd zijn. Maar die staat vaker bij ons in de buurt, want wij liggen redelijk centraal bij een aantal grote snelwegen in de buurt. Dus dat zou niet echt wat moeten zeggen. Tot hij gingen rijden..straat na straat werd doorgegeven waar hij zou rijden. En hij kwam steeds dichterbij. Heel dichtbij… Zo dichtbij stond hij dat wij heel snel ons avondeten hebben opgegeten om te gaan kijken.

54,7 Miljoen postcodeloterij

Toen in RTL Boulevard de winnende postcode bekend werd gemaakt, stonden wij daar dus gewoon naast. Alleen ging de truck net even de verkeerde kant op. Maar dat wisten we dus al, want even verderop, heel dicht bij de winnende postcode was het terrein al voorbereid voor de uitzending van die avond. Maar de 4 cijfers zijn wel de juiste. Dus we winnen ook!!!

Mediacircus

En dan breekt het mediacircus los. Zodra de truck de juiste straat in was gereden, begon het. Caroline en Winston bezochten de winnaars met de juiste postcodes en maakten opnames voor de uitzendingen later deze avond op RTL 4. Er werden items gemaakt voor RTL Boulevard, Koffietijd en de nodige promotiefilmpjes opgenomen voor wat later onze feestavond zou worden. Een belevenis op zich. A heeft dan ook goed geprobeerd om in beeld te komen. Niet geheel gelukt overigens, maar in 1 promofilmpje staat ze er net op.
De dagen na 1 januari waren er daarom ook diverse cameraploegen in het dorp gesignaleerd, bij het plaatselijke café een item voor 5 uur Live, bij de tennisvereniging en de truck reed door het dorp voor het promotiefilmpje voor het wijkfeest.

Speculaties

Zodra de postcode bekend was gemaakt door Winston en Caroline begonnen ook de speculaties. Hoeveel levert de wijkprijs op? Hoeveel is een lot nu waard? Bedragen en aantallen loten vliegen je aan alle kanten om de oren. Maar het bleven allemaal speculaties. Facebook is een geweldig medium dan om te volgen. Het aantal huishoudens op onze postcode was al snel bekend. En dan hoeveel mensen doen er mee? Hoeveel loten hebben ze? Iedereen had er wel een mening over.
Was het niet al mooi genoeg dat we €27,35 miljoen mogen delen? Dat we er überhaupt een deel van mogen krijgen?

Wijkfeest

54,7 Miljoen postcodeloterij

Een aantal dagen na de bekendmaking volgt er een wijkfeest. Tijdens dit feest is de bekendmaking van het maximale bedrag per lot. Hoeveel dat is, is afhankelijk van het aantal kanjerpunten. Elke trekking die je meedoet in het jaar levert je 10 kanjerpunten op. In totaal dus 140 kanjerpunten voor een heel jaar, want er is elke maand een trekking en 2 extra trekkingen.
Tijdens het wijkfeest wordt het totaal bedrag per lot bekend gemaakt. Inclusief het volledige aantal kanjerpunten. Speel je dus korter mee, of heb je een trekking overgeslagen, dan krijg je dus een iets lager bedrag.

54,7 Miljoen postcodeloterij

 

Natuurlijk draait het hele wijkfeest om de bekendmaking van het bedrag per lot. Maar dat is dan wel gezellig aangekleed. Iedereen krijgt bij aankomst een sjaaltje van de postcodeloterij uitgedeeld. Leuk feit, dat dezen gemaakt zijn van gerecycled plastic, dus duurzaam. Zodra het plein opengaat, dringt iedereen naar voren, maar ondanks de drukte was het gezellig. Er werd niet geduwd. Wel viel het op dat er best veel mensen waren gekomen die geen prijs hadden gewonnen. En die wilden ook vooraan staan. De reden daarvoor was dat Nielson de eerste gast was die kwam optreden. Na het publiek een beetje te hebben opgewarmd met Gaston, gaf hij een geweldig optreden van dik een half uur. Echt super!
Ondanks de lichte miezer zat de sfeer er goed in. Daarna vertrokken de Nielson fans, en was het tijd voor een optreden van Ruth Jacott nadat Gaston in het publiek geweest was en wat mensen had geïnterviewd.
En toen was het dan eindelijk tijd voor de bekendmaking van het bedrag. €5.832,- per lot. Een geweldige uitslag als je het mij vraagt. Maar ook zonder lot, was het een happening waar het dorp bijna een week lang mee bezig is geweest.54,7 Miljoen postcodeloterij

Geld

Inmiddels is het geld ook gestort door de postcodeloterij. Wat wij ermee gaan doen, dat weten we nog niet precies. Voorlopig staat het nog even op de rekening. Wel iets minder dan op de checque staat natuurlijk. Want de overheid profiteert nog mee, als in je mag even 30,1% kansspelbelasting aftikken.

Spelen jullie mee in de postcodeloterij?

Reactie plaatsen