14 augustus 2017 
3 min. leestijd

Fairtrade ontbijtbox

Er lag een envelop in de brievenbus: Gefeliciteerd met uw prijs! Onze postcode was in de prijzen gevallen. Helaas niet het hele mediacircus van miljoenen die verdeeld moeten worden met de hele postcode, maar we wonnen deze keer de Fairtrade ontbijtbox in de trekking van juni. En die mochten we begin augustus ophalen.

Postcode loterij

Natuurlijk doen ook wij mee aan de postcode loterij omdat we daarmee automatisch vele goede doelen steunen! Iedereen toch? En niemand die mee doet voor de prijzen toch? Nee ook totaal niet belangrijk dat als die ene postcode kanjer in jouw straat valt, al je buren een grote prijs winnen en jij niet. Nou eerlijk? Ik deel graag mee. Maar ook de kleine prijzen vind ik leuk.
Zo hebben we al eens mogen genieten van de ijs, bloemen, ontbijtkoek, stroopwafels, thee, een musical en wonnen we nu een fairtrade ontbijtbox

Fairtrade?

Fairtrade vertalen we makkelijk met eerlijke handel. En heel kort gezegd is dat ook waar fairtrade voor staat. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun cacao, koffie en andere producten. Hierdoor kunnen ze zelf ook een goed bestaan op bouwen. Ook staat het fairtrade keurmerk Max Havelaar voor een duurzame productie. Dus ook goed voor onze aarde. Bij deze is de prijs door mij al goedgekeurd.

De ontbijtbox unboxing

Toen ik de envelop met bijbehorende voucher vond, was ik direct nieuwsgierig wat er in deze Fairtrade ontbijtbox zou zitten. En omdat ik me kan voorstellen dat er meer mensen nieuwsgierig naar zijn, doen we een unboxing. Heel simpel, we pakken de doos uit en filmen dit, of in ons geval, we maken foto’s tijdens het uitpakken.
Dus wat zit er in de Fairtrade ontbijtbox.

Unboxing

De doos zit eerst ingepakt in een wikkel van de postcode loterij. Die moet er dus eerst worden afgeschoven voor je de doos kunt openen. De doos zelf is ook leuk om te zien. Het fairtrade logo staat erop, net als natuurlijk het logo van de postcode loterij. En dat we de Fairtrade Ontbijtbox in handen hebben. Als we de doos openmaken, zien we dat de spullen netjes zijn ingepakt in een rood-wit geblokt vloei papier. Doet mij gelijk denken aan een ouderwetse picknickmand, of kleedje. Fairtrade ontbijtboxDus de sfeer van de hele doos is prima! Goed over nagedacht.
Natuurlijk ligt bovenop een flyer met informatie.Fairtrade ontbijtbox

Producten

En dan komen de producten toch echt in zicht.
We beginnen met 2 soorten thee. English blend en Forest fruit. Je begrijpt, daarmee zitten wij al helemaal goed. Een ontbijt zonder thee, is niets 😉 Ook aan de koffieliefhebber is gedacht, een pak van 250 gram gemalen koffie. Altijd goed!Fairtrade ontbijtbox
Dan valt me op dat wat er volgt vooral zoet is, en Fairtrade of niet, veel suikers zitten er heus wel in.
We pakken uit: Chocoladehagelslag, aardbeien jam, hazelnootpasta en pindakaas. Geloof me, alles is tot nu toe met gejuich ontvangen. Ze houden hier wel van zoetigheid op brood.Fairtrade ontbijtbox

Overigens brood zit er niet in, maar wel een pakje biologische rijstwafels. Ook prima om mee te ontbijten trouwens. Niet alleen met de bijgeleverde zoetigheid, maar ook met filet americain, een plakje kip filet, of kaas.
En naast de koffie of thee maken we het ontbijt net even feestelijker met een glaasje sap. Dus ook sinaasappelsap mag niet ontbreken in deze box.
Fairtrade ontbijtboxOp de bodem van de doos vind ik dan nog een tas. En deze tas brengt geluk! Nou een tas kunnen we hier altijd gebruiken, zeker dit soort fijne linnen tassen.

Conclusie:

Fairtrade ontbijtboxEen fantastische prijs om te winnen bij de Postcode loterij, hoewel, als Gaston met die BMW de straat in komt en een paar enveloppen, dan zal ik hem ook de deur niet wijzen hoor.

Doe jij mee met de postcodeloterij?

ByJon
Door

ByJon

op 14 Aug 2017

Wij hebben dezelfde doos gewonnen. Altijd bruikbaar. De koffie hebben we afgegeven, omdat we deze zelf niet drinken.

Sylvia
Door

Sylvia

op 14 Aug 2017

hier is hij ook met gejuich ontvangen.

Joke Bloem
Door

Joke Bloem

op 14 Feb 2019

Wij doen mee, maar het is helaas niet mogelijk om deze bij ons in de buurt uit te reiken ☹☹☹☹☹☹☹☹ Hebben als alternatief hema cadeaukaarten ontvangen t.w.v 20 euro. (Wij spelen met twee loten) Had graag eens kennis gemaakt met deze Fairtrade box. Wij wonen in de provincie Groningen dit hoeft toch niet zo moeilijk te zijn?????

Reactie plaatsen