30 april 2020 
in Shoppen
2 min. leestijd

Lavendel Shampoo bar

Een poging om plastic uit de badkamer te krijgen neem ik met beide handen aan. Maar niet zomaar. Als ik een product aanschaf dan moet het ook wel iets voor mij doen. Anders vind ik het alsnog verspilling. Daarom vertelde ik in weg met plastic uit de badkamer al dat ik een Shampoo Bar bij Paper & Boo had uitgekozen. Met mijn hoofdhuid ellende van de laatste jaren ben ik steeds kritischer wat ik gebruik en wat het doet met mijn hoofdhuid.

Shampoo

Na verschillende pogingen met shampoos heb ik mijn droge hoofdhuid weer aardig onder controle. De Indemne Gimme Clean! shampoo bood altijd wel tijdelijke verlichting, maar niet structureel. Want je gebruikt hem niet structureel. Ook de Dove shampoo was fijn. Die wonnen we bij de Postcodeloterij en konden we natuurlijk gewoon nog kopen. Maar dat zou dan het plastic probleem niet oplossen. Ik heb van hen nog geen shampoobar gezien. Gebruik wel de gewone zeep voor het handen wassen in de badkamer van hen en die is ook fijn. Maar goed toen ik bij Paper & Boo dus iets mocht uitzoeken, heb ik me dan ook even verdiept in de shampoo bars. Eens kijken welke voor mijn hoofd en haar goed zou zijn.

Shampoo bar Lavendel

Ik kwam uit op de Lavendel Shampoo bar. De lavendel olie werkt kalmerend op de hoofdhuid en het werkt tegen roos. Nu heb ik geen roos, maar schilfers door een droge huid. Maar kalmerend voor de hoofdhuid, dat klinkt goed. Daarnaast houd ik gewoon van de geur van lavendel. En ik zag nog wat andere punten in de de beschrijving waarom ik dacht: DEZE WIL IK!!! Lavendel Shampoo bar Paper&BooGaat wel 80 wasbeurten mee, dat is bij mij zo ongeveer 40 weken. Natuurlijk volledig plastic vrij!! En niet onbelangrijk cruelty free. Voor de vegan liefhebbers, hij is ook vegan. Maar dat maakt mij dan weer iets minder uit. Een heel fijn bijeffect is dat de shampoo een zilvershampoo kan vervangen. Door de paars tinten haalt het de gele tinten uit je haar weg. Mijn haar heeft de neiging om wat geler te zijn. Maar ik heb nooit een echte zilvershampoo willen en durven proberen, juist ja, vanwege mijn hoofdhuid. Dus ik ben benieuwd wat dit doet voor mijn haarkleur. Ze waarschuwen wel voor een minder heftig effect dan bij een reguliere zilvershampoo, omdat deze shampoo bar natuurlijk is en niet chemisch. Maar dat is voor je haar en hoofdhuid alleen maar een plus.

Hoe bevalt de shampoo bar?

Het was even wennen. Normaal knijp je een beetje shampoo uit de fles en weet je hoeveel je nodig hebt. En dat is even wennen met een shampoo bar. Wat onwennig sta ik er dus ook mee in mijn handen te wrijven. Na een paar keer wassen, weet ik dat ik het fijn vind om mijn met mijn handen de shampoo bar nat te maken en dan het schuim door mijn haar te verdelen. Afhankelijk van hoe vies mijn haar is herhaal ik dat een keer. Maar je hebt er toch maar heel weinig van nodig. Mijn haar is op het moment heel lang, dus daarom wellicht iets meer, of ben ik gewoon nog niet zo handig.... De shampoo schuimt heel goed, verdeeld daardoor ook makkelijk door je haar en spoelt makkelijk uit. Je haar voelt daarna ook heerlijk zacht en is goed te kammen. Geen klitten of stug haar. Ik gebruikte zelfs niet eens een conditioner of een crèmespoeling. Heel fijn dus. Ook na een paar weken gebruiken, zijn we nog steeds enthousiast. Het blijft een heel fijn product om te gebruiken en inderdaad de kleur frist zeker wel een klein beetje op. Iets minder gelig. Ik vind het wel mooi. Fijn voor een blonde look in de zomer. En ik hoef mijn haar nog steeds maar 2x in de week te wassen. Geen enkel verschil dus met een gewone shampoo. Op de geïrriteerde hoofdhuis en het plastic na dan ;)   NB: Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Je herkent deze op social media met de hashtag #mmtad
Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 01 May 2020

Wauw maar liefst 80 wasbeurten. En ik was mijn haar maar 1 keer per week, dus ik kan hiermee jaren vooruit : )

Judith
Door

Judith

op 01 May 2020

Ik moet dit nu echt eens gaan proberen. Ik lees er alleen maar goede dingen over.

Marijke
Door

Marijke

op 01 May 2020

Zou ik doen als ik jou was. Heeft bij mij ook even geduurd voor ik het aandurfde, maar ben nu wel echt om.

Tessa
Door

Tessa

op 01 May 2020

Interessant artikel, ik had wel eens wat gehoord over een shampoo bar, maar ik wist nooit goed hoe je deze moet gebruiken. Als mijn huidige shampoo verzameling op is, dan ga ik zeker kijken voor een shampoo bar

Wanda
Door

Wanda

op 01 May 2020

Ik lees hier de laatste tijd steeds meer enthousiaste verhalen waardoor ik er wel nieuwsgierig naar ben geworden. Lijkt me best wel raar om ineens op die manier mijn haar te gaan wassen.

girls-things
Door

girls-things

op 02 May 2020

Dat klinkt erg goed zeg. En zeker beter voor het milieu.

Manon
Door

Manon

op 03 May 2020

Ik heb het ook eens een paar keer gebruikt, een van Lush. Ik vond het niet zo fijn werken eigenlijk.

Marijke
Door

Marijke

op 04 May 2020

Dat kan natuurlijk. Ik was stiekem eigenlijk wel verbaasd dat ik het toch best fijn vind.

Rory
Door

Rory

op 04 May 2020

Ik gebruik toevallig ook al een tijdje een shampoobar. Die van Oolaboo. Ik vind het heerlijk. Alleen moet ik wel nog een conditioner of haarmasker gebruiken voor de punten. Dat komt vermoedelijk wel omdat ik al een héle tijd niet naar de kapper ben geweest. Eigenlijk moest ik in december (en toen was het een half jaar geleden) maar ik had het te druk. Achteraf gezien jammer, want nu mag / kan het even niet meer...

Marijke
Door

Marijke

op 05 May 2020

Dat begin ik nu ook te merken inderdaad. Mijn haar wordt erg droog aan de onderkant. Maar nog even geduld. Hopelijk mogen we snel weer.

Bouchra
Door

Bouchra

op 05 May 2020

Ik ben enthousiast over deze bars. Ik was mijn haar 1x p/w dus deze blijf forever! ;-)

Bouchra
Door

Bouchra

op 05 May 2020

Ik ben dol op bars. Ik was 1x p/w mijn haar dus het gaat lang mee!

Sandra
Door

Sandra

op 07 May 2020

Ik lees steeds meer over shampoobars maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Daar moet ik precies toch verandering in brengen

Linne
Door

Linne

op 12 May 2020

80 wasbeurten is echt veel! Ik zit er ook over na te denken over te stappen op de bar

Marijke
Door

Marijke

op 12 May 2020

Ja ik vraag me ook af of ik het red. Zeker nu mijn haar heel lang is. Maar goed, volgens mij gaat hij nog steeds langer mee dan een fles shampoo. Dus tel uit je winst

Reactie plaatsen