06 mei 2019 
in Mama
4 min. leestijd

Vernieuwd ochtend beauty ritueel met Ultra Rich Hyaluronic Serum

Ik ben van het type, zo lang mogelijk in bed blijven liggen in de ochtend. Ik ben namelijk echt geen ochtendmens, maar een avondmens. Maar helaas wil de maatschappij dat ik toch op tijd mijn kinderen op school aflever, en dat is vroeger dan mijn eigen op tijd eigenlijk wil. Dat betekent dat ik ook een zo kort mogelijk ochtendritueel heb. Maar toch heb de laatste tijd wat veranderingen, met name in mijn beauty routine (voor zover ik dat heb) gemaakt.

Droge huid

Vorig jaar nam ik jullie al eens mee in mijn zoektocht naar de perfecte shampoo. Ik bleef namelijk steeds maar zo’n last houden van een jeukende hoofdhuid. Langzaam maar zeker kwam ik erachter dat het met name te maken heeft met een hele droge huid. Hier heb ik vooral aan het einde van de winter heel veel last van. Met name mijn gezicht en hoofdhuid. Zo was ik zoekende naar het juiste beauty ritueel om mijn huid beter te verzorgen. Een andere dagcreme, smeren met bio-oil, helemaal niets, om te kijken of mijn huid zichzelf zou herstellen. Maar tot nu toe geen resultaat.
Tot ik een serum toevoegde aan mijn beauty ritueel. Ik had al eens een serum geprobeerd, maar die vond ik niet fijn. Hij rook een beetje naar sinaasappel en hij trok helemaal niet lekker in. Die fles verdween snel in de vuilnisbak. Maar nu kreeg ik van Mineral Skin Cosmetics een serum opgestuurd dat mij hopelijk gaat helpen. Ik nam uitgebreid de tijd om het te testen en een vast onderdeel te laten worden van mijn dagelijkse ritueel.Ultra Rich Hyaluronic Serum

Serum

Een serum? Ik smeer sinds enige tijd, al meer dan 10 jaar, elke dag netjes met een goede dagcrème, maar een serum leek me nooit nodig. Tijd om me eens te verdiepen in wat een serum precies doet.
In een serum zitten veel meer geconcentreerde werkstoffen dan in een crème. Hierdoor is een serum efficiënter. Een serum kan dienen als extra ondersteuning bij het aanpakken van een specifiek huidprobleem, zoals een extreem droge huid, huidveroudering of bij kleine irritaties of rode vlekjes.
En laat ik nu juist last hebben van een extreem droge huid, dus dit zou echt wel eens de juiste oplossing kunnen zijn.

Het serum dat ik mocht uitproberen is het Ultra Rich Hyaluronic Serum. Dit serum bevat 4% hyaluronzuur, wat zorgt voor het vasthouden van vocht. Hyaluronzuur versterkt ook de huid. Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Nu vind ik het mooi meegenomen dat je er jonger uit gaat zien, of eigenlijk dat je huid er jonger uit blijft zien, maar daar is het me dus niet direct om te doen. Ik wil van de schilfers en droge trekkende huid af.

Ochtendritueel

Na douchen, aankleden, een kop thee, is het tijd voor mijn snelle ochtendritueel. In de badkamer poets ik eerst mijn tanden. Daarna pak ik het flesje Ultra Rich Hyaluronic Serum uit de kast. Ultra Rich Hyaluronic SerumVoorzichtig een druppel op mijn vinger en met ronde bewegingen masseer ik het in. Ultra Rich Hyaluronic SerumMet name op de huid van mijn voorhoofd. Aan 2 druppels heb ik genoeg. Ultra Rich Hyaluronic SerumEen extra druppel gebruik ik voor de rest van mijn gezicht. Het serum trekt echt razendsnel in. Heel prettig. En het ruikt ook niet. Heerlijk neutraal. En je voelt direct resultaat.

Daarna is mijn dagcrème aan de beurt. Ik gebruik nu al een paar jaren de Hydrationist van Estee Lauder. Werd me ooit aangeraden met een gecombineerde huid. Droog en soms ook vet, onder invloed van hormonen. En jarenlang was dit ook genoeg om mijn huid mooi en in conditie te houden. Ik vind hem nog steeds heel fijn, maar het was dus niet meer genoeg, maar nu met aanvulling van het serum, werkt hij weer perfect.

Na het aanbrengen van de dagcrème, kan de handdoek van mijn hoofd, als ik mijn haren heb gewassen, of de knot uit. En kam ik mijn haren in model. Daarna breng ik indien nodig nog wat camouflage stick aan en een beetje make-up. Een lijntje langs mijn oog en wat mascara vind ik op de meeste dagen wel voldoende. En dan ben ik in zo’n 10 minuten klaar.

Hoe gaat het nu met mijn huid?

Ik ben nu 1,5 maand met het Ultra Rich Hyaluronic Serum aan de slag. De eerste dagen vergat ik regelmatig het serum aan te brengen. Het zat nog niet in mijn systeem. Wel merkte ik direct resultaat. Mijn huid was na het aanbrengen direct minder gevoelig en voelde veel prettiger aan. Het effect hield zelfs de volgende dag nog aan, als ik het vergat.
Nu zijn we een paar weken verder en heb ik merkbaar resultaat. En niet alleen op mijn gezicht, het heeft indirect ook effect op mijn hoofdhuid voorbij de haargrens. Ook daar zijn minder schilfers en veel minder jeuk.
Voorlopig ga ik dus door met het aanbrengen van dit serum. En wellicht blijft het een vast onderdeel van mijn ochtendritueel.Of laat ik het over een tijdje weer even liggen, om over een paar maanden weer een kuur ermee te doen. Dat zal de tijd, en mijn discipline moeten uitwijzen.

Wat betreft mijn hoofdhuid, heb ik het wel aangevuld door gelijk weer een kuurtje te doen met Indemne Gimme Clean! lotion en shampoo, zo konden ze elkaar mooi versterken.

Hoe ziet jouw beauty ritueel er uit in de ochtend?

Reactie plaatsen