19 september 2017 
in Mama
4 min. leestijd

Tamanu oil

Herinner je je nog de problemen met onze hoofdhuid. Roos, jeuk en de zoektocht naar een geschikte shampoo of ander middel dat ons van onze klachten af helpt? We hebben er weer een geprobeerd. Deze keer een olie. Tamanu oil.

Via Facebook kwam ik in contact met NiCollette . Zij deed een oproep om de producten van Volcanic Earth te promoten. En als je ons kent, dat doen we niet zomaar. We zijn geen health blog of beauty blog. Maar na wat speurwerk en een mail van Nicolette besloten we toch een samenwerking aan te gaan.

Tamanu oil

Pure Tamanu Olie. Oké ik had hier nog nooit van gehoord, dus ik deed wat onderzoek op de site (www.tamanu.nl).

Tamanu Olie™ is een van de authentieke ingrediënten en puur het meest effectief;
Eén van de bestanddelen in de pure authentieke Tamanu Olie is calophyllolide. Calophyllolide blijkt ontstekingsremmend te zijn.
Ook andere bestanddelen hebben wij onderzocht van Tamanu olie, deze blijken antibacterieel te werken.
Het is dan ook niet vreemd dat deze olie van oudsher al toegepast wordt bij o.a. eczeem, acne(littekens), wondjes, luieruitslag,
UV bescherming, muggenbulten, spieren etc. Tamanu oilEnkele druppels van deze olie is genoeg voor de dagelijkse verzorging. De authentieke Tamanu Olie is rijk aan olie en linoleen vetzuren, deze stoffen bevochtigen de huid en verzacht de huid.
Hetgeen de olie nog meer bijzonder maakt is dat Tamanu Olie™ de huid niet vettig maakt.
De vruchten (noten) worden met de hand verzameld door de locale bewoners.
Tamanu noten vallen op natuurlijke wijze van de bomen (het proces werkt niet op het moment dat ze bewust uit de bomen geplukt worden).
Tamanu Olie geeft niet alleen een gezond effect op huid en haar.
Deze olie wordt van oudsher gebruikt als natuurlijke ontstekingsremmer.

Ondanks dat Nicolette aangeeft dat ze niet kan garanderen of het werkt op de hoofdhuid gaan we dit natuurlijk uitproberen.
Enkele dagen later ontvang ik al een klein flesje. Nieuwsgierig als ik ben, maak ik het gelijk open.Tamanu oil

Gebruik

Eerst de geur. Ik was gewaarschuwd dat het geen specifieke beautygeur zou hebben. Dat kan ook helemaal niet als het een natuurlijk product is, tenzij ik een bloem opgestuurd zou krijgen. Dus dat had ik eigenlijk ook niet verwacht. Maar iets dat natuurlijk is, kan wat mij betreft alle kanten op wat betreft geur. Dus ik ben benieuwd.
Ik vind de geur nootachtig, een beetje als walnoot. Als ik het flesje bij R onder zijn neus houd, trekt hij snel zijn hoofd weg. Bah zegt hij. En hij heeft niet dezelfde associatie. Kan heel persoonlijk zijn, maar ik vind het niet vies. En ik ben degene die het gaat gebruiken dus dat is het belangrijkst.Tamanu oil

’s Avonds besluit ik het direct op mijn hoofdhuid aan te brengen. De olie voelt inderdaad niet vettig aan. Met mijn vinger op het flesje draai het om, om zo een druppel op mijn vinger te krijgen. Het meest lastige is, om zo’n kleine hoeveelheid op de juiste plek, tussen al mijn haren op mijn hoofd te krijgen. Maar oefening baart kunst. Na een aantal dagen lukt dat steeds beter.

Helpt het

Wat een fijne olie. Het verzacht direct de huid en het maakt de huid niet vet. De haren worden wel iets vetter, dan zonder. Maar ondanks dat het de jeuk zeker verzacht, neemt het de klachten niet weg. Ondertussen krijg ik ook weer jeuk in mijn oor. Dat is een probleem waar ik al langer ook last van heb. Ook eczeemachtig. Normaal gebruik ik hier zure oordruppels voor. Maar ik probeer nu met mijn vinger wat de Tamanu oil in op de huid van mijn gehoorgang te wrijven. Waar ik bij kan, natuurlijk. En voorzichtig. Ik wil niet te diep met mijn vinger, of een wattenstokje in mijn oor. Want dat is ook slecht. Hoe verleidelijk ook als je oor jeukt ;)
Hier helpt de olie erg goed. Het verzacht gelijk en houdt mijn gehoorgang en de bijbehorende productie van het natuurlijke product van mijn oor (oorsmeer) zacht. Het voorkomt echt erger en na een paar dagen nemen de klachten af. Ook zonder het gebruik van zure oordruppels.

Conclusie

Ik geloof absoluut in deze Tamanu oil. Het is een heel fijn product om te gebruiken. En de nootachtige geur, vind ik prima. Het helpt me alleen niet
van mijn klachten op mijn hoofd af. Mede omdat ik het heel lastig vind om het goed op de hoofdhuid aan te brengen. Maar op andere plekken werkt het dus echt perfect.
We zijn alleen nog vergeten het te testen bij muggenbulten. Gelukkig waren we ook niet zo vaak geprikt. Ik was wel heel nieuwsgierig of dat zou werken namelijk. Maar wie weet. Het is dan wel al september, maar misschien komt er nog een mug langs. Hoewel als ik de voorspellingen bekijk ik het betwijfel.

Probeer het zelf. Je kunt bij Volcanic Earth een klein proefflesje kopen voor € 10,-. En daar doe je al heel lang mee! Omdat zij alles zelf produceren, verpakken, labelen en shrinken kan de 15ml Tamanu Olie met of zonder druppelaar geleverd worden.
De overige flesjes hebben een iets grotere opening en dan is de druppelaar weer handig.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Reactie plaatsen