Review
Marijke Mulder- de Leur
Review
09/04/2018
2 min
0

Bio-oil

09/04/2018
2 min
0

Einde van de winter, het begin van het voorjaar. Een mailtje in de mailbox. Lenteklaar met Bio-oil. Na veel enthousiaste maar ook af en toe een minder enthousiast geluid, was ik toch wel nieuwsgierig naar deze olie. Dus ik kreeg een flesje opgestuurd om te proberen.

Lenteklaar

Alleen lenteklaar, dat is niet helemaal gelukt. Herfstklaar inmiddels wel. Nu is dat ook niet erg, want op de bijsluiter staat dat je het voor het optimale effect ook eigenlijk drie maanden moet gebruiken.
Maar waar ga ik het eigenlijk voor gebruiken?
Ik ken het vooral van dames die zwanger zijn, preventief tegen striae. Maar dat heeft niets te maken met lenteklaar. Zwanger kun je ook op andere momenten in het jaar Bio-oil gebruiken om striae tegen te gaan. Dus waarom en waarvoor kan ik het dan gebruiken?

Bio-oil

Bio-oil werkt natuurlijk niet alleen tegen striae. Je kunt het ook toepassen voor een droge huid, pigmentvlekken, littekens en rimpels.Bio-oil
Even een paar maanden terug in de tijd, en ja een droge huid, was helaas meer dan herkenbaar. Dagelijks douchen (gebruik heus niet altijd zeep, maar heb een warme douche wel nodig om wakker te worden), verwarming, kleding en gewoon de schrale wind, zorgen wel voor een droge huid hier.

En rimpels…. tja mijn huid is echt niet meer zo strak als 20 jaar geleden. Zou wel gek zijn ook. Dus zo her en der zijn wel rimpels te ontdekken. En fronsen kan ik beter laten… te veel rimpels. Genoeg dus om aan te pakken met Bio-oil.

Smeren maar

Enthousiast begon ik dus met smeren. Droge voeten, droge huid, en de fijne lijntjes naast mijn ogen. Heel voorzichtig, want ik ben toch altijd voorzichtig met olie. Is het niet te vet, voelt het wel fijn….. Maar al snel enthousiaster. Het trekt snel in, voelt niet vet. En mijn huid vond het ook prettig, geen gekke reacties.
En toen werd het april…. de zon brak door en het droge voorjaar begon. Met veel zon, heel veel zon.
Ik bleef nog wel smeren, op mijn voeten, maar armen en in mijn gezicht durfde ik niet meer.Bio-oil

Olie en zon, ik durf het niet aan. Met mijn lichte huid was ik bang te verbranden. Nu zou ik dat wellicht op kunnen lossen door er een laag zonnebrand over heen te smeren, maar voor de normale ritjes buitenhuis, naar kantoor, naar school, wil ik mezelf niet elke dag volsmeren met zonnebrand. Voor dit soort kleine stukjes en korte perioden buiten, wil ik gewoon zonder en veel vitamine D opdoen. Toch ben ik bang om dan wel te smeren met olie. Bio-oil blijft toch olie en ik ben daarmee dan wel bang te verbranden.

Effect?

Heeft het smeren wel effect gehad? Nou eerlijk ik weet het niet. Ik kon het nog niet zien. En foto’s van mijn voeten voor en na heb ik niet gemaakt…. Maar ik denk dat ik ook niet lang genoeg gesmeerd heb. Maar daar gaat verandering in komen. De zon is inmiddels weer op zijn retour, de dagen worden korter. En ik vind Bio-oil een heel fijn product. Ik ga dus zorgen dat ik winterklaar ben. Mijn huid krijgt een boost. Deze winter geen uitgedroogde huid, en direct werken aan de rimpels. Wedden dat ik klaar ben voor de volgende lente??

Reacties
Categorieën