07 september 2017 
in Review
2 min. leestijd

Earl Grey Star Nicole's Choice

Naast de standaard zwarte thee, Engelse melange, is de Earl Grey een van mijn absolute favorieten. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de Earl Grey Star, een thee van Nicole’s Choice.

Earl Grey

Earl Grey thee is een zwarte thee die op smaak wordt gebracht met bergamotolie. De olie, afkomstig uit de schil van de bergamotvrucht, geeft de thee zijn kenmerkende smaak. Ik ben de toevoeging van deze olie ook een keer tegen gekomen bij een groene thee en ook dat vond ik erg lekker.

De naam van de thee komt van een graaf, Earl betekend Graaf, uit Engeland. De reden dat de thee zijn naam draagt is echter onbekend. Er doen verschillende verhalen de ronde maar geen een ervan lijkt geschiedkundig waar te zijn. Misschien was deze Graaf Grey wel gewoon een grote liefhebber van de thee.

Op het oog

Als ik het zakje open maak dan ruik je meteen de typische geur van de bergamotolie. Voor sommige mensen vies maar ik hou ervan. De thee ziet er weer prachtig uit. Mooie blaadjes zwarte thee en blauwige bloemblaadjes. dit is zoals de thee er op de verpakking ook altijd uitziet maar wat ik uiteindelijk nooit terug zie in mijn theezakjes.

earl vs earl

Ter vergelijk heb ik een standaard theezakje met earl grey thee open geknipt en er naast gelegd, zie foto. Het verschil is enorm. Geen blaadjes maar een soort korreltjes van zwarte thee en af en toe een wittig korreltje ertussen. Geen idee wat dat zou moeten zijn overigens. Maar de Earl Grey Star is dus wel echt thee, van echte blaadjes. In tegenstelling tot de fabrieksthee kan deze thee dus wel in een thee-ei of een theezeefje gemaakt worden zonder dat je allemaal “dingetjes” in je thee hebt drijven.

In het glas

Met een klein beetje thee in een zakje trek je al snel een prachtige kop thee. De smaak van de bergamotolie is heel subtiel en niet overheersend. Mijn dochter vindt het wel sterk naar Earl Grey ruiken maar zij is dan ook geen liefhebber van deze theesoort.

Naast de zwarte thee en het bergamotaroma bevat deze thee nog iets. En dat zijn die mooie blauwe blaadjes die je op de foto kan zien. Dit zijn de bloemblaadjes van korenbloemen. Ze maken de thee extra mooi om te zien. Ik weet alleen niet of ze ook iets bijdrage aan de smaak. Ik kon er zelf niet een extra smaak in ontdekken.

earl grey star

IJsthee

IJsthee drink ik het liefst ongezoet. Gewoon puur de thee maar dan koud. Met deze thee is dat ook prima te doen. De earl grey smaak komt wat sterker naar voren in de koude thee dan in de warme variant maar blijft subtieler dan in sommige supermarktversies. Ook zeker iets om te proberen met deze thee.

Conclusie

De Earl Grey Star is niet alleen een mooie thee om te zien maar ook een fijne thee om te drinken. De smaak van de thee is heel subtiel en niet overheersend. Daardoor is het een thee die wat mij betreft bij alle momenten van de dag past, prima combineert met eten maar ook met wat zoets.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole’s Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.

blogenbeauty
Door

blogenbeauty

op 08 Sep 2017

Ik drink tegenwoordig steeds vaker thee. En dit ziet er zo leuk uit met die blauwe blaadjes.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Sep 2017

Ja, het oog wil ook wat toch?

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 08 Sep 2017

Grappig weetje over die graaf. Ik vind earl grey altijd wel lekker inderdaad en deze echte thee lijkt me heerlijk. Wat een verschil met de gewone thee uit een zakje!

Anja
Door

Anja

op 08 Sep 2017

Oh wat een verschil zeg tussen de supermarkt variant en de verse thee. Ik drink dan ook liever verse thee dan thee van de supermarkt.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Sep 2017

Ja absurd verschil.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 08 Sep 2017

Ik vind het grappig dat er ook blauw bij in zit! Wat apart voor een thee zeg.

MamaPlaneet
Door

MamaPlaneet

op 08 Sep 2017

Oei bergamotolie vind ik niet bepaald fijn ruiken. Als ik daaraan ruik dan heb ik 2 minuten later flinke hoofdpijn en ben ik misselijk.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Sep 2017

Oh dat klinkt niet fijn inderdaad

mckleuver
Door

mckleuver

op 08 Sep 2017

Fijn dat het lekker vind. Zelf drink ik geen thee, maar de zakjes vind ik altijd lekker ruiken.

Joyce Van de Pas
Door

Joyce Van de Pas

op 08 Sep 2017

Ik ben gek op thee! En earl grey vind ik ook erg lekker. Tijd voor een bakkie!

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Sep 2017

Ja, gezellig. Dan neem ik er ook nog een!

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 09 Sep 2017

Ik hou ook erg van Earl Grey. Soms heb ik er ook eentje met blauwe bloemetjes er in, die heet geloof ik dan Lady Blue

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Sep 2017

Dat klinkt ook mooi.

Reactie plaatsen