08 juni 2017 
2 min. leestijd

Spice me up

Spice me up klinkt als een pittige thee die energie geeft. Het is een thee van Nicole’s Choice. Ik moet de thee in mijn eentje proeven want A, die echt van thee houdt, ziet deze thee niet zitten.

Uiterlijk

Als ik eerlijk ben heeft wat mij betreft Spice me up ook zijn uiterlijk niet mee. De thee ziet eruit als gedroogde grassprietjes, stukjes hout en wat andere ondefinieerbare stukjes, wat fruit zou kunnen zijn. Het heeft echt heel weinig weg van gewoon thee. Waarbij andere thee met smaak vaak ook een standaardthee, groen of rooibos, bevat ontbreekt dat hier. Doordat de thee grof is van structuur past hij wel makkelijk in een theezakje of thee-ei.

In het glas

Met de thee gebeurt in het glas heel weinig. De stukjes zwellen niet op en houden hun vorm en kleur zoals ze ook hadden voordat wij ze in het water lieten zakken. De thee trekt prima maar blijft heel licht van kleur. Een klein beetje licht geelgroen.

Geur

Als we aan de getrokken thee ruiken valt de zurige citroengeur op. Verder is er ondertoon van kruiden maar die kunnen we niet zo snel plaatsen. De geur van de thee is geeft ons een warm gevoel.

Proeven

De smaak is veel minder zuur dan ik op de geur had verwacht, eigenlijk is het onverwacht zoet met een beetje pit in de afdronk. Oké, dit klinkt bijna of ik een wijn aan het beschrijven ben. Het zoetige doet mij denken aan een heel ouderwets snoepje, namelijk zoethout. Dit is ook een ingrediënt in de overbekende sterrenmixthee en daar lijkt de smaak dan ook wel een beetje op.

Spice me up

Na een paar slokken genomen te hebben kan ik het zure in de geur echt niet terug vinden in de smaak en daar ben ik blij om. Ik hou namelijk helemaal niet van zurige thee. Zuur en warm doen het gewoon niet voor mij, nee ik eet ook geen zuurkool.

Ingrediënten

Behalve zoethout en citrus, afgaande op de geur, heb ik echt geen idee van de andere ingrediënten. Tijd om de website van Nicole’s Choice te gaan raadplegen over de Spice Me Up thee in mijn glas.

De site verteld dat het een Ayurvedische thee is. Oftewel een thee met geneeskrachtige werkingen. Het bevat dan ook gember (ook in ons land inmiddels behoorlijk bekend vanwege zijn geneeskrachtige werking), lemongrass en citrusschil (de verklaring voor de zurige citroengeur), zoethout (die heb ik goed geproefd), pepermunt en zwarte peper.

Conclusie

Alhoewel deze thee twee dingen bevat waar ik echt niet van hou, citroen en gember, vind ik de thee erg lekker. Zoet, fris en met een beetje pit. Een zeer bijzondere combinatie maar erg prettig.

Dat ik een thee met gember als lekker zou bestempelen had ik niet verwacht. Dat is dan ook de reden dat ik de thee’s proef zonder mij eerst in te lezen. Ik wil graag onbevooroordeeld een mening kunnen vormen over de thee. Als ik in mijn achterhoofd had gehouden dat er gember en citrus in de thee zat dan had ik hem waarschijnlijk minder lekker gevonden

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee
Door

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee

op 13 Jul 2017

[…] al die heerlijke thee’s die wij mochten proeven van Nicole’s Choice. Zo hadden we de Spice Me Up, de Royal Berry, de Zoethoutthee, Lemon Like, Fruity Boost, Sweet Dragon, Puur Rooibos en de […]

Reactie plaatsen