20 juli 2016 
in Review
1 min. leestijd

Chun Mee

Sinds we een review schreven voor Cupkes over de lekkere thee die ze verkopen, ontvangen we ook de nieuwsbrief. Zo blijven wij op de hoogte van de nieuwe aanwinsten en aanbiedingen. In een van de nieuwsbrieven werd gevraagd wie er een proefmonster wilde van de nieuwste groene thee. Nou dat hoefde ze natuurlijk geen tweede keer te vragen. Natuurlijk willen we dat. En voor iedereen die de nieuwsbrief gemist heeft, of eerst wil weten of het wat is. We hebben hem natuurlijk getest.

Groene theedate

Een nieuwe groene thee, dat was het enige wat ik heb gelezen, toen had ik me al aangemeld. De rest is dus een verrassing. Het proefmonster valt al snel op de mat. Natuurlijk willen we dit samen doen. Nu mag T een paar keer spelen bij Hanneke omdat Marijke moet werken, dus de ideale gelegenheid om gelijk even samen thee te proeven.

Hanneke gebruikt geen waterkoker, maar een ander apparaat voor koffie en thee. Handig eraan is, dat je de temperatuur kan instellen. Voor groene thee is 80 graden ideaal. En het water hoeft nu niet af te koelen.
Als snel hebben dus we allebei een kop thee voor onze neus.Cupkes_Chun Mee thee

Chun Mee

Chun mee, een prachtige naam. Het betekent mooie wenkbrauwen vanwege de vorm. Prima, maar eerlijk gezegd hebben we daar weinig aandacht aan besteed. Theeblaadjes zijn leuk, maar het gaat ons om het drinken van thee. Hoewel de thee er prachtig uit ziet, als je hem op een witte ondergrond uitspreid. Volgens de verpakking heeft de thee een ietwat zurige smaak met een kastanje achtig aroma. Wij zijn benieuwd.

Wat vonden we van deze thee

De Chun Mee is wat frisser dan een gewone groene thee en heeft een ietwat nootachtige (dat zal de kastanje zijn) smaak. Maar niet overdreven aanwezig. Dus rustig van smaak. En dus ook goed te drinken als je niet van smaakjes houdt, maar toch eens wilt afwisselen in soort groene thee.
We vonden hem ook minder bitter dan een gewone groene thee door het licht zurige (frisse) karakter. Als de thee afkoelt wordt hij weer iets bitterder. Conclusie, wij vinden hem lekkerder dan een “gewone” groene thee.

Mocht je opzoek zijn naar een lekkere groene thee, dan moet je deze dus zeker niet vergeten. Natuurlijk kun je hem ook bestellen bij Cupkes. De thee kost € 3,95 voor 50 gram.

Houd jij van groene thee?

Reactie plaatsen