28 september 2017 
2 min. leestijd

Panda Paradijs

Afgelopen zondag werd hij onthuld. De nieuwe Kinderthee van Cupkes. T mocht natuurlijk al even proeven als testpanel lid. En hij was enthousiast. A en ik ook. Wij mochten namelijk meeproeven. Post ontvangen is altijd al een feestje. Maar met de etiketten van cupkes valt er direct ook van alles te beleven met een proefmonster thee. T kan natuurlijk nog niet lezen, dus het plaatje is voor hem nog heel erg belangrijk. Aangezien de naam nog niet bekend is, dopen wij de thee Panda thee. Juist vanwege het plaatje. En dat klopt ook, want afgelopen zondag werd de naam van de thee onthuld. Panda Paradijs.

Kijken

Meestal moet dan gelijk de waterkoker aan, maar deze keer kon dat even niet. En bleef de thee even liggen. Zieken, druk en zo vlogen de dagen voorbij.

Maar eindelijk nemen we de tijd voor een uitgebreide proeverij.
Eerst maken we het zakje open en ruiken aan de thee. Er komt niet een uitgesproken geur deze keer uit de verpakking. Dus we willen de thee wel even zien.
We schudden de thee op een wit blad en zien grote stukken en kleine stukjes en naaldjes.Panda Paradijs_kinderthee_cupkes

Rooibos dus. Met enige moeite herkent T banaan in de grote stukken. Dat had hij nog nooit in gedroogde variant gezien. De andere stukjes zijn stukjes appel.

Proeven

Beide kinderen beginnen eerst met het proeven van de gedroogde banaan en appel. Hoe smaakt dat eigenlijk? T vindt de banaan zo niet zo lekker, A vindt de banaan juist weer lekkerder dan de appel.
Ondertussen heb ik wat van de thee in theezakjes gedaan en staat de waterkoker aan. Bij het opschenken van het water ruik ik de vanille. Heel licht.
De thee kleurt mooi, een warme rode kleur. Echt een rooibos thee.Panda Paradijs_kinderthee_cupkes

De thee van T moet nog even afkoelen. Maar ik kan hem al snel drinken. Een hele fijne neutrale thee. Ook T is enthousiast. Als ik vraag waar hij naar smaakt. Dan is zijn antwoord: ” gezond!” En dat is deze thee natuurlijk ook. Geen theïne en helemaal natuurlijk.
A geeft aan hij is niet bitter. Ze is niet lekker en haar smaak is niet optimaal, en ze vindt dingen nu snel bitter.

Conclusie

Panda Paradijs_kinderthee_cupkesRustige rooibosthee in een tropisch jasje. Panda Paradijs is dan ook een passende naam. En als we allemaal weer zijn opgeknapt proeven we nog wel een keer. Maar hij is in elk geval lekker! Dus goedgekeurd

Reactie plaatsen