27 juli 2017 
2 min. leestijd

Pickwick Earl Grey Jasmijn

Nu het zomer is, merk ik dat ik als ik thuiskom niet altijd direct water opzet voor thee. Ik kijk toch eerst in de koelkast of er een kan zelfgemaakte ijsthee klaar staat. Of anders toch een pak of fles dat we in de winkel hebben gescoord. Niet te vaak, want meestal zijn ze te zoet, maar ik vind het wel makkelijk. Zeker omdat wij onze eigen ijsthee altijd een nachtje laten trekken. Soms is het dan toch op. Vandaag testen we daarom de Earl Grey Jasmijn van Pickwick.

Aantrekkingskracht van het pak

Dit pak zie ik al een jaar staan in de winkel. Maar als ik naar het etiket kijk, zet ik het altijd weer terug. 4,6 gram suiker. Dat beloofd een zoet drankje. En ook de echte thee is ver te zoeken. Slechts 0,13% thee extract. EarlGreyJasmijn_pickwickMaar op een of andere manier trekt de verpakking. Ik wil hem proeven. De smaak, Earl Grey Jasmijn heb ik ook zelf niet in huis, dus ik kan er ook zelf geen ijsthee van maken en als ze dan een keer in de aanbieding zijn bij mijn supermarkt ga ik toch overstag. Hij verdwijnt in mijn tas. Natuurlijk zetten we hem eerst even in de koelkast. Ijsthee moet koud zijn, en die paar uurtjes kunnen we ook nog wel wachten.EarlGreyJasmijn_pickwick
A heeft inmiddels het pak ook gespot en is net als ik erg nieuwsgierig. Thee en vooral ijsthee zijn bij haar ook favoriet. Overigens valt me op dat zij ook direct is aangetrokken door de verpakking. Hoe zou dat nog komen? Door de grijze kleur heeft het helemaal geen vrolijke uitstraling, hoewel de bloemetjes van de Jasmijn natuurlijk weer veel goed maken.

Proeven

Als de thee goed genoeg gekoeld is, schenken we snel een glas in. Lekker buiten in de tuin, want toevallig is het ook nog eens een hele mooie dag. In het zonlicht kun je de kleur van de drankjes altijd zo mooi zien. Deze thee is echt donker van kleur, met een gelige ondertoon. Die zie je vooral als de zon op het glas schijnt. Op de foto zie je dat aan de onderkant. Verder ziet het er vrij troebel uit. Eigenlijk vind ik het op een of andere manier goed passen bij Earl grey. Hoewel de earl grey’s die ik als thee zet, vaak niet troebel zijn.arlGreyJasmijn_pickwick_ijsthee

Dan de eerste slok. Na bestudering van het etiket weet ik al dat ik een zoete slok mag verwachten. En dat is het ook. Mierzoet vind ik het zelfs. Net als bijvoorbeeld de Lipton ice met bubbels. De groene variant vind ik altijd minder zoet overigens, maar dat terzijde. En als je zoals wij toch gewend bent aan minder zoet, is het eigenlijk te zoet.

Naast het mierzoet toch ook nog even terug naar de smaak. Earl Grey met Jasmijn. Een mooie combinatie. Overigens vind ik Earl Grey een heerlijke smaak en Jasmijn ook, maar ben ik die meer gewend met groene thee. Niet nodig, want ook deze combinatie is geweldig. De smaak van de Jasmijn vind ik wel wat duidelijker naar voren komen dan de earl grey. Maar ik vermoed dat mijn smaak daarin toch door de suiker wat vertroebelt. Earl grey met suiker vind ik namelijk ook minder authentiek smaken dan een kopje verse earl grey zonder suiker.

Waar te koop

De ijsthee van Pickwick. Dus deze variant en nog een aantal andere smaken, waaronder groene thee citrus, perzik en groen thee appel zijn verkrijgbaar bij de verschillende supermarkten. De prijs ligt rond de € 1,61 (gezien bij de AH).

Kende jij deze ijsthee al?

Reactie plaatsen