Marijke Mulder- de Leur
06/13/2017
2 min
0

Arizona Iced Tea

06/13/2017
2 min
0

Rond kerst kwam een van mijn schoonzussen met de vraag of iemand de ijsthee uit haar kerstpakket wilde hebben. Ja natuurlijk wilde ik dat. En het bleek dat mooie flesje te zijn waar ik nog steeds naar op zoek was. Ik had ze al regelmatig gezien. Die mooie flesjes, nou zeg maar flessen van Arizona. Met daarin ijsthee. Maar ik heb nog steeds niet gevonden waar je ze kan kopen. Met het mooie weer in aantocht, was ik toch heel nieuwsgierig en ik heb het uitgezocht en getest.

Mooi flesje

In vergelijking met veel plastic flesjes valt dit flesje op. Het heeft een andere vorm en een opvallender etiket dan bijvoorbeeld een flesje van Lipton. Daar zie ik altijd veel overeenkomsten met bijvoorbeeld Coca Cola. Deze is mooier. Vrolijker. En het maakt mij nieuwsgierig wat voor iets lekkers er in die mooie fles zit. Hoewel zou het dan niet tegenvallen? Hoe mooier de fles, hoe beroerder de binnenkant?Arizona Iced tea

Het plastic etiket, vind ik een Japanse uitstraling hebben. Voornamelijk door de mooie bloesemtak en de ornamenten op de hals. Die geven het voor mij een oosterse uitstraling. Verder leer ik van het etiket dat het “an american company” is die de thee heeft gemaakt, maar het wordt gewoon in Nederland geproduceerd.. En dat het groene ijsthee met honing is.

De ingredienten

Oké daar wordt ik minder blij van. Met in gedachten een groene ijsthee met honing te krijgen, zie ik dat er 0,18% honing inzit, en 0,14% groene theeextract. Verder bestaat het uit water (oké, dat lijkt met logisch, thee is bij mij ook voor het grootste deel water), suiker (er staat niet hoeveel, dus dat zal wel heel veel zijn), natuurlijke aroma’s, citroenzuur, ginseng aroma en nog wat andere zuren, die je vaak in frisrank terugvindt.
Even doorzoeken naar de hoeveelheid suiker, die ik dus niet verwachtte omdat het met honing is, en met honing kun je het zo zoet maken als je wilt. Op 100 ml zit er 6,7 gram suiker in. Nu vind ik het lastig vergelijken omdat honing hier wellicht ook onder valt. Maar met het lage % honing en de toevoeging van suiker, vind ik het dus tegenvallen.

De smaak

We schenken de ijsthee even in een glas, ehh flesje, handiger buiten met wespen enzo. A wil ook proeven, dus we delen. En dan kunnen we gelijk eens kijken hoe de thee eruit ziet. Zoals verwacht bij een groene thee, is de thee licht van kleur. Het heeft een beetje een oranje uitstraling.Arizona Iced tea
De smaak is zoet, heel zoet. Maar wellicht is onze smaak wat verpest omdat we net een ongezoete ijsthee van de bosvruchtenvriendjes hebben gedronken. Maar wel lekker, zeker als je even een dosis suiker nodig hebt. Om de dorst te lessen, vind ik hem minder geschikt, net even te zoet.

Waar te koop

Deze flesjes zijn onder meer te koop bij de AH voor € 0,99. En er zijn nog veel meer smaken.

Kende jij deze ijsthee?

Reacties
Categorieën