14 september 2017 
in Review
1 min. leestijd

Dream Tea 

Van Nicole's Choice hebben we al heel veel mogen proberen aan theesoorten. Vandaag test ik een thee met de spannende naam Dream Tea. Een droom van een thee of een thee waar je lekker van kan dromen?

Op het oog

Als ik het zakje open maak ziet ik vooral stokjes en zaadjes. Ik denk anijszaad te herkennen en de stokjes lijken zoethout? Ik zie nog andere zaadjes maar ik kan die niet thuis brengen. Ook zie ik stukjes die geen zaadje zijn en geen zoethout stukjes zijn. Het lijken stukjes vrucht of zo iets. De geur verteld ook niet alles. Ik ruik anijs, dat zou dus kloppen met de anijszaadjes en ik ruik licht de geur van zoethout. Verder kan ik geen duidelijke geuren onderscheiden. Helemaal duidelijk is het dus niet op het eerste gezicht, tijd om er thee van te maken.

DreamTea

In het kopje

Als de thee wat getrokken is heb ik een geelgroene bloeistof in mijn kopje. Het is een mooie heldere kleur en het ruikt een beetje naar sterrenmixthee door de zoethout en de anijs door elkaar. De thee is redelijk grof van structuur maar sommige zaadjes zijn wel wat aan de kleine kant. Een theezeefje of een fijn thee-ei is dus wel geschikt maar een thee-ei met grotere gaten zal waarschijnlijk wat zaadjes laten passeren.

Smaak

Ik vind het een lekkere thee met een beetje zoetige smaak in de mond. De geur van anijs is sterker dan de uiteindelijke smaak.

Wat zit er nu werkelijk in?

Gesneden zoethoutwortel, venkel, anijs en karwijzaad.

De onherkenbare stukjes waren dus venkel, een knol die ook een licht anijsachtige smaak heeft. De zaadjes die ik niet herkende zijn karwijzaad. Ook deze smaken naar anijs volgens het internet. Dus dan heb ik 3x anijs en 1x zouthoutsmaak in mijn kopje.

Dream Tea

Hoge bloeddruk

Deze thee bevat zoethout dus dat betekent voor mij dat ik een kopje per dag fijn kan drinken maar nooit meer dan dat. Ik krijg namelijk hoofdpijn van meerdere kopjes per dag. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dat te maken met mijn bloeddruk. Drop heeft hetzelfde effect. Op de site van Nicole's Choice staat dit ook keurig vermeld.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole's Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.

Reactie plaatsen