Mama
Hanneke Koper-de Leur
Mama
12/28/2016
3 min
3

Ontzuren week 1

12/28/2016
3 min
3

En dan ga ik van start met ontzuren. 21 dagen lang een schema volgen van pilletjes, druppels, thee en nog veel meer. Hoe het mij afging lees je hier.

Dag 1

De eerst dag en vol goede moed maar wel met een baadt het niet dan schaadt het instelling. Oké ik geef toe ik ben erg sceptisch over dit soort dingen.
Ik begon de dag met de druppels in een glas met water. Het idee dat er wat door mijn water heen zit dat ik niet kan zien maakt dat het water vreemd smaakt. Maar dat zit echt tussen mijn oren want eigenlijk proef ik er helemaal niks van.

Het tweede op het schema waren de pillen. Ze zijn niet groot, kleiner dan paracetamol, en slikken prima weg. Ze lossen niet op zodra je ze in de mond stopt, wat ik wel fijn vind, dus er zit niet echt een smaak aan. En een pil slikken blijft gewoon een pil slikken, je kan het goed of het kost je moeite. Ik heb er gelukkig geen problemen mee.

Ook stond de thee op het menu. Deze had ik bij de drogist al mogen proeven en ik wist dus wat ik kon verwachten. De smaak doet mij denken aan andere kruidenthee zoals sterrenmix. De geur van kurkuma overheerst, qua smaak valt dat gelukkig wel mee. De thee is absoluut niet vies, gelukkig. Zakje in je kopje, heet water erop en even laten trekken.
De kruiden die er onder andere in zitten zijn  venkel, matébladeren, lavas, frambozenblad, graswortel, paardenbloemwortel, heermoes, agrimonie,pepermuntblad, kurkuma, vlier, rozemarijn, kamille en tijm. Dit zijn lang niet alle 52 kruiden. Sommige namen zeggen mij niks andere ken ik van het koken. Oh en paardenbloem groeit als onkruid in mijn tuin, nooit gedacht ooit nog eens blij te zijn met de wortels hiervan.

En dan wat het deed met mijn lijf. Nou qua pijn merk ik er nog niks van maar dat is natuurlijk ook niet te verwachten. Ik had wel de hele dag last van een enorme borrelende buik. Dat kan natuurlijk toeval zijn.

Dag 2

Vandaag geen nieuwe dingen erbij. Ik ga rustig verder met de druppels, de pillen en de thee. Ik vind het niet zo moeilijk al moet ik wel steeds denken dat ik het juiste theezakje in mijn kopje hang.

Ik moet wel heel vaak plassen terwijl ik niet bijzonder veel meer drink, misschien een reactie op het ontzuren? Hopelijk trekt dat weer een beetje recht want mijn hemel ik zit nu wel erg vaak in het kleinste kamertje.

Dag 3

Vandaag eigenlijk niks bijzonders te melden. De borrelbuik is gelukkig weer weg. De smaak van de thee valt mij al bijna niet meer op. Ik moet nog wel steeds heel vaak plassen, heeeeeel vaak!

ontzuren-week-1

Dag 4

Ik ben iemand die altijd snel resultaat wil zien. Helaas neemt de pijn nog helemaal niet af, sterker nog, de pijn neemt toe. Nu heb ik natuurlijk braaf de folders gelezen en hier stond dit wel in beschreven. Ik zal het moeten accepteren, het kan zijn dat er zuren los komen in mijn lijf die eerst waren opgeslagen. Het kan dus een goed teken zijn. Daar hou ik mij maar aan vast. Ik vind het alleen geen leuk teken.

Verder mocht ik vandaag een voetenbad. Dat vind ik wel erg lekker en ik had er dus wel naar uit gekeken. In het badzout zitten mineralen en gemalen edelstenen. Dat is een beetje vreemd en ik vertel het maar niet aan mijn zoon. Die spaart stenen en straks pikt hij nog mijn badzout in.Ik moest een voetenbad met gemalen mineralen en edelstenen. Heerlijk hoor 20 minuten in het warme water, en tussendoor even goed de voeten borstelen.

Dag 5

Ik krijg een ritme in het huidige schema. Het is makkelijk in te plannen en tot nu toe elke keer het zelfde, op het voetenbad na. Goed te doen dus. Ik slik braaf de pillen, de druppels en drink de thee.

Dag 6

Vandaag blijf ik niet thuis, ik heb namelijk de hele dag cursus. Het water met de druppels voor de lunch neem ik mee in een bidon. De thee en de pillen gaan ook mee op pad. Afgezien van wat vragen over de thee, die best een sterke geur heeft, was het goed te doen.

Dag 7

Het is alweer de laatste dag van deze week. En daarmee ook de laatste dag van het beginnende schema. De volgende twee weken worden iets intensiever. Deze week was gericht op het los maken van de vastzittende zuren. Al hoewel ik nog niet veel effect merk, in positieve en negatieve zin, ga ik lekker door.
Vandaag stond er een dagje winkelen gepland. Omdat ik de thee steeds tussendoor drink heb ik die meegenomen in een thermosbeker, met zakje en al. Het mooie van de thee is dat hij niet sterker wordt na vijf minuten trekken. Je kan het zakje er dus gerust in laten zitten.

Volgende week hoop ik toch echt wel meer te merken van het ontzuren.

Reacties
Categorieën