04 januari 2017 
in Mama
2 min. leestijd

 Ontzuren week 2

De eerste week is voorbij. Het heeft mij nog weinig verbeteringen gebracht. Misschien is het iets minder pijnlijk maar ik vind het moeilijk om te zeggen. Ik ga nu aan week 2 beginnen. Elke week is iets zwaarder dan de week ervoor.

Dag 8

Ik vond 3 glazen water best een hoop. Helaas komt er deze week een glas per dag bij. 4 glazen water moet ik in totaal en bij voorkeur op een zo leeg mogelijke maag. Waar plan ik die dan in? In de avond dan maar.Vandaag mocht ik lekker een voetenbad. Een voetenbad neem ik niet vaak en is dus wel echt verwennerij voor mij.

Dag 9

Weer een dag aan het werk. Opzich geen probleem. Alleen vergeet ik steeds de pil na het eten in te nemen. Druppels met water mee in een bidon dat gaat goed. Thee is ook geen probleem. Wel krijg ik steeds vragen wat ik dan voor een thee drink.

Dag 10

Heerlijk een rustige dagje, geen bijzonderheden.

Wel leerde ik vandaag dat Opa de pillen ook gebruikt. Hij heeft jicht en ze helpen hem goed. Dat geeft hoop toch? Mijn pijn lijkt wel minder geworden. In elk geval is de ergste pijn nu weg. Wel nog last van bovenbenen en handen,maar dan komt de vraag, is het toeval? Of werkt het?

Dag 11

Wederom aan het werk, water weer mee genomen en thee en pillen ook. In de avond (in de ochtend is beter maar dit leek mij niks voor op de nuchtere maag om 6:00) stond er een zakje Alka Greens op het menu. Iets waar ik dus enorm tegen op zag. Iets groens drinken met vezels gemaakt van kiemgrassen en algen klinkt mij toch te veel als een sapkuur van zeewier. Niet lekker!

En ondanks dat het foldertje ook extracten van sinaasappel, limoen en nog veel fruit en groente aanprees bleef ik huiverig. Na het poeder in het glas gedaan te hebben snoof ik de lucht een beetje op. Stom want het fijne poeder lokte natuurlijk meteen een hoestbui uit. Maar ik rook wel een licht zoetige geur die mij hoop gaf.

ontzuren-week-2

Helaas, bij de eerste slok had ik het gevoel dat er zich allemaal vezeltjes in de keel nestelde. Daar vast bleven zitten en alle nog langskomende vriendjes een handje gaven. Oh wat heb ik een hekel aan het drinken van vezels! De smaak van het drankje was ook niet geweldig lekker, nee doe maar dan de thee maar. Gelukig heb ik de Greens nog maar vier keer op het menu staan na deze. Maar wel om de dag

Dag 12

Vandaag hoefde ik geen groen spul te drinken. Maar mocht ik wel genieten van zo een heerlijk voetenbad. Met de druppels, de thee en de tabletten heb ik echt geen moeite. Het begint er op te lijken dat het wel echt wat doet met mij. Ik heb minder pijn en voel me energieke dan ik in lange tijd gevoeld heb. Ik vind het moeilijk om te zeggen dat het dus van het ontzuren komt omdat ik steeds periodes heb waarin ik mij beter en of slechter voel. Omdat ik gestart ben in een slechte periode kon het bijna alleen maar beter worden. Toch hoop ik heel erg dat het ontzuren hieraan bij heeft gedragen.

Dag 13

Vanochtend ben ik de dag begonnen met dat heerlijke groene spul. Doordat ik er een glas thee achter aan dronk had ik minder het gevoel dat het in mijn keel bleef hangen. Lekker blijft anders maar goed.

Dag 14

Alweer de laatste dag van deze week. Ik heb meer energie en ik voel mij best goed. Hoewel ik nog steeds pijn heb en snel vermoeide spieren heb lijkt het wel beter te zijn dan voorheen.

Nog 1 week, die nog meer ontzuurt dan de vorige week.

Reactie plaatsen