11 januari 2017 
in Mama
2 min. leestijd

Ontzuren week 3

Dit is de laatste week van mijn ontzuring. Hierna moet ik beslissen of ik het blijf onderhouden of dat het mij niks heeft geholpen. Mocht je het begin gemist hebben dit is de reden waarom ik ga ontzuren en hoe week 1 en de vorige week van het programma verliepen.

Vorige week schreef ik al dat ik minder pijn lijk te hebben en ik voel mij energieke. Dit resulteerde in een schoner huis waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Alhoewel lang niet alle klachten weg zijn voel ik mij dus wel al beter. Ik ben benieuwd wat de derde week met mij doet.

Dag 15

Ik mocht weer zo een zakje met greens. Niet mijn favoriet maar als ik het als ontbijt neem heb ik de minste last van een achterblijvend gevoel in mijn keel. En zoals mijn man zegt: “Als het heel vies is dan zal het wel heel goed voor je zijn!” Bedankt voor deze bemoedigende woorden schat.

Deze hele week komt er ook nog een extra glas met water bij. Dat maakt vijf glazen water met druppels in totaal. En tja het inplannen blijft een dingetje van al dat water. Ik neem nu een extra glas water tussendoor. De thee en de tabletten blijven hetzelfde. Om de dag een zakje jummie greenies en af en toe zo een heerlijk voetenbad. Jammer genoeg niet vandaag.

Dag 16

Het was vandaag een beetje een gekke dag. Het innemen van alles ging best goed maar we aten heel laat en moesten meteen door naar oudergesprekken op school daarna. Ik mocht vandaag een voetenbad maar door al het stressen ben ik hem helemaal vergeten. Ook moesten er koffers ingepakt worden want we gaan vier dagen op stap.

Dag 17

Vandaag zijn we heel vroeg vertrokken met het vliegtuig naar Euro-Disney. De pillen, thee, en druppels zijn mee. Ik begon de dag met een groene cocktail. Op het vliegveld dronken we een kop thee. Ik ook maar wel met mijn eigen zakje natuurlijk. Gelukkig leverde alle pilletjes en dergelijke geen problemen op bij de koffercontroles.

ontzuren-week-3

Dag 18

Het is best wel lastig om het vol te houden nu. Ik heb blijkbaar regelmaat nodig om te kunnen tellen hoeveel glazen water ik op heb. Ik merk dus aan het einde van de dag pas dat ik er nog twee moet. De pillen gaan wel goed maar ook omdat iemand anders in het gezelschap ze ook neemt. De thee is geen probleem. We drinken regelmatig een bakkie om weer warm te worden en ik heb de thee in mijn tas meegenomen.

Dag 19

Tel je zegeningen! Laatste keer zo een groene smurrie! Ik blijf het heel vies vinden al is het vroeg in de ochtend beter te doen. Waarschijnlijk ook omdat ik daarna meer drinken. Toch is en blijft het niet lekker.
De rest gaat wel redelijk. We zijn nog steeds de hele dag op pad dus ik heb behoorlijk wat pijn. Dat is wel te verwachten met de fibromyalgie maar toch hoop je stiekem dat het beter gaat.

Dag 20

De laatste dag in het pretpark en ook vliegen we vandaag, in de avond, terug naar huis. Omdat we niet zo veel dronken ben ik vergeten een thee te nemen. Gelukkig heb ik wel aan het water en de pillen gedacht.

Dag 21

Dit is de laatste dag van de kuur. Ik heb er voor mijn gevoel wel echt iets aan gehad. Ik heb nog behoorlijk wat over dus dat ga ik eerst opmaken en daarna ga ik bedenken waar ik mee door ga.
Hoewel ik niet pijnvrij ben heb ik meer energie en voel mij minder moe. Dat zijn grote pluspunten voor mij. Ik hoop dat de pijn wellicht nog minder gaat worden als ik dit volhoudt. Iets wat langzaam aan gekomen is gaat natuurlijk niet zomaar snel weg.

Ik ben erg benieuwd of iemand anders deze kuur ook wel eens heeft gedaan en wat je er van vond.

Reactie plaatsen