Hanneke Koper-de Leur
09/21/2017
1 min
0

Goldie

09/21/2017
1 min
0

Vandaag staat er een goudgele thee op het menu. De Goldie van Nicole's Choice. Geen idee wat ik daarvan kan verwachten maar ik ben erg nieuwsgierig er naar.

Op het oog

Als ik het zakje openmaak valt mij op dat ik niet meteen wat ruik. De meeste theesoorten geven al snel wat geur zoals zoet of kruidig. Maar deze thee niet. Ook als ik aan het zakje ruikt krijg ik niet echt een duidelijk geur.

Voor de foto leg ik wat van de inhoud op een papiertje. Dit is duidelijk een thee zonder thee. Wel zie ik veel gele bloemblaadjes en bloemkopjes.

In kopje

Pas als de thee in het water komt krijg ik iets van een geur. Het ruikt iets bitter, maar wel duidelijk dezelfde geur als goudsbloemen hebben. De thee trekt heel langzaam. De geur doet mij ook wel een beetje denken aan zomerse dagen met velden vol rijp graan. Uiteindelijk wordt de thee goudgeel van kleur. Best en mooie kleur.

Goldie

Smaak

De thee smaakt zoals hij ruikt. Een tikje bitter. Ik kan de smaak niet zo goed omschrijven. Het is geen smaak die mij ergens aan doet denken of is te vergelijken met iets. En ik ga er van uit dat de meeste mensen nog nooit goudsbloemen hebben gegeten, ik in elk geval niet, dus ik kan ook niet zeggen dat het typisch naar goudsbloemen smaakt. Na het drinken van de thee had ik wel een droog gevoel in de mond. Dat vond ik niet zo aangenaam. Omdat ik niet van bitter houd in mijn thee is zal dit zeker niet mijn favoriete thee worden. Maar ik kan mij voorstellen dat mensen het erg lekker vinden. Zeker mensen die erg van groene thee houden en wel eens wat anders willen zou ik deze thee aanraden.

Wat zit erin?

Deze thee heeft slechts 1 ingrediënt namelijk goudsbloemen vandaar ook de naam Goldie

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole's Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.

Reacties
Categorieën