18 mei 2017 
2 min. leestijd

Sweet Dragon

Draken zijn voor mij mythologische vuurspuwende wezens. Een thee met zo een naam beloofd wat! Sweet Dragon, zoet en draak? Ik ben erg benieuwd naar deze thee. Als ik de naam draak lees denk ik aan iets pittigs wat dan weer niet helemaal te rijmen valt met zoet. Samen met A, dochterlief van 12, en een vriendin van haar, hebben wij deze thee geproefd. En wat vonden wij ervan?

Uiterlijk

De thee is prachtig om te zien. Vooral opvallend zijn de grote, half ronde stukken fruit. Het is een vrucht die mij niet bekend voorkomt. Verder zien we nog andere fruit stukjes, een mooie roodbruine thee die ons aan rooibos doet denken en heel bijzonder gele bloemblaadjes. Ja echt er zitten gele bloemblaadjes in onze thee. Voor ons zijn veel de ingrediënten van de thee tot nu toe een mysterie.

In het glas

De thee kleurt mooi rood, zoals een rooibos. Het lijkt ons dan ook de basis te zijn van deze thee. Terwijl de thee in ons glas rondzwemt proberen wij te gokken wat de stukjes fruit zouden kunnen zijn. Qua kleur wordt er gedacht aan citrusschillen.

Geur

Als we aan de thee ruiken krijgen we niet een duidelijk beeld van de thee.  Er zijn overheersende geuren die we duidelijk kunnen plaatsen. De meest duidelijk geur is die van rooibosthee. Het fruit dat in de thee zit geeft duidelijk niet een hele sterke geur af.

SweetDragon

Proeven

Het leukste deel van nieuwe thee ontdekken is natuurlijk het proeven. De dames vinden dat de thee een beetje naar spek/marshmallows smaakt. Dit duidt ik dan maar als een vanillesmaak want marshmallows zitten er echt niet in. Ik kan zelf de vanillesmaak niet helemaal terug vinden maar ik vind het wel enorm moeilijk om te zeggen waar het dan wel naar smaakt. Ondanks dat ik geen idee heb wat ik aan het drinken ben vind ik het wel een smakelijke thee. Er zijn geen overheersende smaken, alles is heel subtiel op elkaar afgestemd. De thee is licht zoet in de mond en drinkt daardoor lekker weg.

Mysterie thee

Als we ons glas leeg hebben vinden we dat het nu toch echt wel tijd is om het mysterie te ontrafelen. Wat hebben we gedronken? Tijd om de site van Nicole’s Choice te bezoeken en de ingrediënten te achterhalen.

De Sweet Dragon van Nicole’s choice bevat rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen en de bloemblaadjes komen van de paardenbloem. De naam Sweet Dragon heeft de thee dan ook te danken aan de drakenvruchten. Dit is een vrucht die wij nog nooit hebben geproefd maar die enorm in opkomst is. We hebben er even een plaatje bij gezocht zodat we weten wat het nu precies voor een vrucht is. De paardenbloemblaadjes laten de dames wel even griezelen want dat is toch echt onkruid. Maar daar zijn ze al snel weer overheen want de thee was echt lekker.

Conclusie

De Sweet Dragon is een hele fijne rooibosthee met subtiele zoete smaken van bijzondere vruchten.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice

Sylvia
Door

Sylvia

op 18 May 2017

Heb hem ook in huis en na jouw verhaal kan ik niet wachten met proeven. voor vandaag heb ik echter de refreshing boost op het programma staan.

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 May 2017

En al geprobeerd?

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 18 May 2017

Bijzondere smaken bij elkaar. Ik zou ook niet weten hoe drakenvrucht proeft, ben nu wel nieuwsgierig geworden

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 May 2017

Heel bijzonder. Als ik een verse tegenkom wil die ook zeker een keer proberen

Lemon Like – Mama's met thee
Door

Lemon Like – Mama's met thee

op 25 May 2017

[…] de lemon like van Nicole’s Choice erbij. Na de vorige smaken: Zoethoutthee, Fruity Boost en Sweet Dragon ligt de lat hoog. En wat verwacht je als je het zakje opendoet, een frisse lemon geur! De eerste […]

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee
Door

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee

op 13 Jul 2017

[…] Choice. Zo hadden we de Spice Me Up, de Royal Berry, de Zoethoutthee, Lemon Like, Fruity Boost, Sweet Dragon, Puur Rooibos en de Honeybush thee. En wij begrijpen heel goed dat jullie enorm trek hebben […]

Reactie plaatsen