21 december 2017 
2 min. leestijd

Drakenvrucht, hoe eet je dat en is het lekker?

Een hele tijd geleden proefde ik samen met mijn dochter A de Sweet Dragon thee. Daarin waren duidelijke stukjes vrucht terug te zien. Een beetje rood randje en vruchtvlees met zwarte stippeltjes. Dit bleek de drakenvrucht te zijn, na wat onderzoek.

Wij vonden de thee erg lekker en ik nam mij voor om de verse vrucht een keer te kopen mocht ik ze toevallig tegen komen.

Groenteafdeling supermarkt

Maar natuurlijk kwamen we ze niet tegen. Het is niet echt een vrucht waar je dagelijks in de supermarkt tegen aan loopt. Tot afgelopen week. Misschien dat er vanwege de kerstperiode bijzondere vruchten in de schappen liggen want ik kwam de groenteafdeling van de supermarkt oplopen en daar lagen ze. In een wit beschermjasje, tussen de kakifruit. Ik heb er natuurlijk meteen eentje meegenomen om te proberen.

Bij de kassa

Bij de kassa zat een vriendelijke jongeman van een jaar of 17. Toen de vrucht aan de beurt was op de band keek hij vol verbazing ernaar. “Wat is dit dan?”; vroeg hij aan ons.

Omdat ik ergens nog wat twijfel had, ik kende tenslotte de vrucht ook niet zo goed, zei ik dat het volgens mij een drakenvrucht was. Voor de zekerheid vroeg hij het even aan de servicebalie. De jongedame die van een afstandje er naar keek riep terug dat ze het niet goed kon zien maar dat het op een paprika leek. Ehm nee, dat is het zeker niet.

Gelukkig boodt manlief uitkomst door met de telefoon een drakenvrucht te zoeken en dat aan de kassier te laten zien. Nu was het alleen nog even zoeken in de computer. Hoe dat moest wist hij gelukkig wel.

Hoe eet je drakenvrucht?

 

Hoe eet je een drakenvrucht?

Op het internet zocht ik stiekem even op hoe je zo een vrucht moet eten. Gelukkig bleek het heel simpel. Doorsnijden en lepelen. Eigenlijk net als een kiwi. We pakte dus een snijplankje, mesje en twee lepeltjes.

Drakenvrucht eten

De vrucht is heel zacht en laat zich makkelijk snijden. Ook het vruchtvlees is heel zacht. Dus met een koffielepeltje konden we de inhoud er makkelijk uit krijgen. De structuur is een beetje die van een kiwi, dat komt ook door alle kleine pitjes die er in zitten. Verder is de smaak lichtzurig tot zoet. De smaak is niet erg uitgesproken dus zo uit de hand etend is het wel lekker maar ik denk dat de smaak weg valt als je er een fruitsalade van maakt. De kleur is natuurlijk wel bijzonder want zo ver ik weet is er geen ander fruit dat zo wit van kleur is als het drakenfruit.

Mocht je nog meer willen weten of de drakenvrucht kijk dan eens op wikipedia.

Reactie plaatsen