23 april 2018 
2 min. leestijd

Een nieuwe eethoek

Alhoewel wij inmiddels al een paar jaar geleden de hele huiskamer verbouwde bleef de eettafel staan. Wij wilde de tafel wel vervangen maar wij konden niet vinden wat wij wilde hebben. En ondanks vele zoektochten op het internet, woonwarenhuizen en kleinere winkels bleef de tafel die ons aansprak niet bestaan. Uiteindelijk gaven we het op en stopte we met zoeken. De hoge bruine stoelen werden wel vervangen door witte met een grijs kussentje en de tafel zelf kreeg een greywash. Zo kon het er wel weer even tegen.

Nieuwe eethoek voor

Inmiddels is deze actie alweer ruim twee jaar geleden. De greywash werd slecht, de tafel toch wel erg groot en dus besloten wij wederom te gaan zoeken. En dit keer duurde de zoektocht niet zo heel lang. Op de website van Ikea vond mijn man een tafel die hem wel aansprak. Ook ik vond hem er goed uitzien maar ik beslis zulke dingen niet zonder de tafel werkelijk te hebben gezien.

Door de Ikea heen

Op een zaterdagmiddag, ja de stomste tijd om naar het Zweedse woonwarenhuis te gaan in verband met drukte, vertrokken wij dus naar de dichtstbijzijnde Ikea. Voor ons is dat gelukkig maar een 20 minuten rijden.

Na heel veel hoekjes banken en kasten te zijn gepasseerd kwamen we bij de uitstalling van de tafels. In de gemaakte kamertjes hadden we al wat tafels bekeken maar je kan ze nooit echt goed zien omdat ze vol staan met decoratieve stapels borden, bloemen en neplaptops. In de tafelhoek konden we dus eindelijk de tafels even echt bekijken en proberen. Ik wil graag een tafel waarbij ik tijdens het snijden van mijn vlees niet per ongeluk de arm van mijn buurman omhoog stoot. Na wat passsessies met manlief werd het toch een iets grotere tafel dan wij in eerste instantie hadden gedacht. De huidige tafel is 2 meter en de nieuwe werd dan 1,80. Ietsje kleiner maar wel met voldoende beweegruimte. Ook kan de nieuwe tafel uitschuiven en dat zonder altijd een zichtbare naad te hebben.

In het wit

De tafel is er in verschillende kleuren maar wij kiezen voor wit. Dat past het beste in de rest van het huis en valt hierdoor een beetje weg. Dan valt het niet meer op dat de tafel best groot is. Ook hebben we meteen iets luxere stoelen erbij gekocht. Vier stuks, voor onze gezinsleden. De oude stoelen gaan naar mijn broer als reserve, twee voor mijzelf als reserve en 1 naar mijn schoonouders. En de oude tafel die werd op zondag al opgehaald via de weggeeftsite van Facebook.

Nieuwe eethoek na

En zo staat het er nu bij. Het had wat voeten in de aarde zoals jullie konden lezen in Ikea-Service maar het is allemaal goed gekomen. Ik ben er erg blij mee en hopelijk gaat het een tijdje mee.

Reactie plaatsen