30 november 2017 
1 min. leestijd

Een kinderdroom in vervulling

Als klein meisje wist ze het wel in deze tijd. Als ze groot was dan werd ze piet! Een meisjespiet met een pietenpak, een krullenbos (het liefst met iets van vlechtjes en leuke strikjes erin) en stoere gympen aan. Inmiddels is ze op de hoogte van het grote geheim, al een paar jaren, maar toch is een wens gebleven, Piet zijn. En heel soms komen je wensen uit.

Een meisjespiet

Toen A klein was keek ze graag naar De Club van Sinterklaas. Het Sinterklaas journaal zijn wij pas gaan volgen toen ze naar de kleuterschool was gegaan. En dit eigenlijk alleen omdat ze op school daar ook mee aan de slag gingen en wij dus, semi-verplicht, het niet konden maken dat zij niet op de hoogte zou zijn van de ontwikkelingen.

Haar allerliefste Piet was de Testpiet want dat was een meisjespiet en de rest waren allemaal jongens. Ze genoot van het verhaal, de spanning en de ontmoetingen met echte pieten bij intochten.

Kinderdroom Piet zijn

Een kinderdroom in vervulling

Jarenlang hield haar wens aan. En ook toen wij haar vertelden van het grote geheim van Sinterklaas bleef de wens overeind alleen was die kinderdroom nu ineens een stuk haalbaarder geworden. En vorig jaar rond deze tijd kwam haar grote kinderdroom uit. Ze werd gevraagd om piet te zijn op de badmintonvereniging van haar broertje.

Ze werd in de schmink gezet en langzaam maar zeker werd het van verkleden tot piet een echte piet. Een goede pruik, zwarte handschoenen, rode lippen en een heus pietenpak compleet met manchetten van kant maakten van haar een echte piet.

Een kinderdroom in vervulling

En ze vond het geweldig. Ze heeft de hele tijd gestraald en was gezellig met de kinderen aan het badmintonnen. En nu mag ze dit jaar nog een keer. En ze kijkt er enorm naar uit.

Enige nadeel

Alleen wat ze er niet bij gedroomd had, was de toestand om alle schmink weer uit de oren en andere plooien te krijgen. Ondanks dat het op waterbasis is blijft het erg goed zitten en er is een flinke boenbeurt nodig om weer echt schoon te worden. En laten we wel zijn, je kan niet met een roetzwart gezicht en blonde haren over straat. Toch?

Heeft jullie kind ook zo een kinderdroom die misschien wel eens uit zou kunnen komen?

Reactie plaatsen