07 april 2018 
in Review
1 min. leestijd

Flower Power

Wij hebben weer een mooie thee voor jullie in de review. Het is wederom een thee uit het grote assortiment van Nicole’s Choice. Dit keer is het de thee met de bloemige naam Flower Power. Of de thee zijn naam eer aan doet dan vertellen wij je graag in het volgende stukje.

Geur

Altijd een spannend moment. De eerste kennismaking met de thee. Wat kan ik verwachten met een naam als Flower Power. Ik ga uit van een bloemige thee maar welke bloemen is natuurlijk een verrassing. Zodra het zakje open gaat komt de geur van kamille duidelijk naar voren. Maar hij is gemengd met iets anders. Een bekende geur maar ik kan hem niet snel plaatsen. Dan de thee maar even bekijken.

Flower Power

Zicht

Ik zie de kleine bloemen van de kamille maar ertussen zit iets veel groters. Dat kan geen kamille zijn of het is de grootste kamillebloem ooit. Toch is de thee vooral bekleed met gele bloemblaadjes. Ik moet denken aan goudsbloemen. Vroeger had mijn moeder die in de tuin. Ik heb het altijd hele mooie bloemen gevonden. Qua grote komen deze bloemen wel overeen met wat er voor mij ligt. De geur van goudsbloemen kan ik mij niet zo goed herinneren maar ineens moet ik denken aan de calendulazalf die wij wel eens gebruiken. Ja die geur, dat is het. Toch goudsbloemen dan dus!

In het glas

In het glas krijgt de thee een mooie gele kleur. Een kleur die ik typerend vind voor kamillethee. En zo ruikt de thee dan ook. Toch blijft die ondertoon van de andere bloem duidelijk aanwezig. De thee heeft een minder zoetige geur dan een pure kamille. En zo is de smaak dan ook. Het is kamillethee met een lichte bittere bijsmaak.

Flower Power

Wat zit erin

En dan natuurlijk de vraag heb ik het goed? Een bezoekje aan de webshop van Nicole’s Choice, waar je nog veel meer soorten thee kan kopen dan alleen de Flower Power, leert mij dat het inderdaad bestaat uit de bloemen van de Kamille en Goudsbloemen.

Ik vond de thee vooral goed heet lekker. Als de thee wat verder afkoelt word hij een beetje bitter. Ik zou deze thee dan ook niet snel als ijsthee maken maar voor een beetje warme Flower Power is hij absoluut lekker.

Reactie plaatsen