16 december 2017 
in Review
1 min. leestijd

Fenegriek thee

Fenegriek is bij niet een heel geliefd kruid. Ik ken het van de curry’s en dan vind ik het best lekker maar dat komt omdat het dan in combinatie is met nog veel meer andere kruiden. Echter heb ik het ook wel eens in andere producten verwerkt gegeten zoals kaas. En dan is het niet mijn ding. Toen ik deze fenegriekthee kreeg van Nicole’s Choice besloot ik dan ook hulptroepen in te zetten. In dit geval bestaan de hulptroepen uit mijn man. Hij is dol op smaak van fenegriek dus mocht hij deze thee uitproberen. En ja, ik heb natuurlijk wel een slokje geprobeerd.

Geur

Bij het openen van het zakje ruik je de typische geur van fenegriekzaden. Niet echt een verrassing gezien de naam van de thee. De zaadjes ruiken een beetje grasachtig bitter.

Zicht

Als ik wat thee eruit haal zie ik dan ook zaadjes van de fenegriek en meer niet. Maar wat is dat dan precies. Zoals je op de foto kan zien zijn de zaadjes onregelmatig van vorm. Het is een plant die al sinds de oudheid gebruikt wordt in de keuken. Vooral in landen zoals India is het een geliefd kruid voor de curry. Zowel de blaadjes als de zaadjes kunnen gebruikt worden in gedroogde vorm. In dit geval zitten er dus alleen de zaadjes in.

Theekleur en geur

Als we de thee hebben gezet valt op dat de thee heel licht van kleur blijft. De kleur is het best te omschrijven als geelgroenig. De zaadjes hebben best even de tijd nodig om de thee wat kleur te geven. De zaadjes zwellen mooi op in het theezakje.

fenegriek thee

Smaak

De smaak viel ons een beetje tegen. Hoewel we de fenegrieksmaak goed kennen lijkt de thee meer op warm water met een vage fenegrieksmaak. We vinden het dus niet heel erg lekker. Dat het wel echte fenegriek is merk je aan de typerende nasmaak achter in de mond.

Waar is het goed voor?

De meeste soorten kruidenthee zijn wel ergens goed voor. Stoelgang, slapen of ontspanning. Deze thee is daar geen uitzondering op. Want fenegriek is niet zomaar een kruid. Het heeft, aldus verschillende websites, licht geneeskrachtige eigenschappen. Zo is het goed voor de borstvoeding, ontstekingsremmend, bevordert het galproductie en zou het zelfs kunnen helpen bij het reguleren van bloedsuikers. Allemaal hele positieve eigenschappen dus.

Mocht je graag de fenegriek als thee willen proberen dan kan je hem bestellen bij Nicole’s Choice webshop.

nicole orriens
Door

nicole orriens

op 19 Dec 2017

Ik hoorde laatst van iemand dat fenegriek thee enorm kan helpen bij overgangsklachten ook.

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 Dec 2017

Die kende ik nog niet. Maar als het helpt dan is dat fijn, schijn je enorm last van te kunnen hebben (van horen zeggen want ik ben nog niet zo ver).

Reactie plaatsen