30 juni 2018 
in Review
2 min. leestijd

Fruity Forest

Fruitige thee kan wat mij betreft altijd. Zomers als ijsthee, in de winter tussen de kruidige theeën door of gewoon zomaar. Fruitthee is altijd lekker. Het allerlekkerste vind ik de aardbeien thee en de bosvruchten thee. Deze zijn vaak een tikje zoet en dat kan ik wel waarderen. Ook de zomerse geuren die uit het glas komen vind ik fijn om even bij weg te dromen. Fruity Forest klinkt dan ook als een zomerse belofte.

Fruity Forest

Vandaag mag ik de Fruity Forest van Nicole’s Choice proberen. Nicole’s Choice staat voor pure smaken. Geen kunstmatige toevoegingen en als er aardbei in zit dan zit er ook echt een aardbei in en geen chemische samenstelling die het naar aardbei moet laten smaken of ruiken.

Een bosvruchten thee lijkt het mij te zijn gezien de naam. Ik ben zeer benieuwd.

Op zicht

Als ik wat thee uit het zakje haal zie ik meteen mooie thee blaadjes en allemaal gekleurde stukjes. Ik denk dat de blaadjes zwarte thee zijn, gezien de donkere kleur die ze hebben. De andere stukjes zijn allemaal verschillend. Ik denk stukjes citrusschil te herkennen, bloemblaadjes in het rood maar ook kleine rode stukjes van vruchten en grotere vruchten die misschien appel zijn.

Fruity Forest

In het glas

Ik besluit kokend water op de thee te gooien omdat ik denk dat het zwarte thee is. Zodra ik dat heb gedaan zie ik een klein vleugje rood in het water trekken. En ik denk meteen aan hibiscus. Deze bloemen doen het vaak erg goed in vruchtenthee omdat ze een fruitige, frisse smaak geven. Zolang de hibiscus niet te nadrukkelijk aanwezig is vind ik dat best lekker. De thee moet er echter niet te zuur van worden.

Ik vind het best een tijdje duren voor de thee wat kleur krijgt. Ik had een iets snellere reactie van de theebladeren verwacht maar na de voorgeschreven 5 minuten trekken heb ik dan wel een mooi uitziende thee in mijn glas.

Terwijl de thee iets afkoelt pluk ik in de tuin een paar frambozen voor de foto. Met een naam als Fruity Forest kan het bijna niet anders of er zitten frambozen in.

Fruity Forest

De smaak

Alhoewel de thee niet sterk ruikt, niet in droge vorm maar ook niet in het glas, is de smaak erg goed. De thee is een beetje zoet waardoor hij ook voor kinderen erg lekker zal zijn. Ook denk ik dat je hier prima ijsthee van kan maken.

Ik vind het wel moeilijk om verschillende smaken te onderscheiden. Ik proef wel duidelijk vruchten maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen welke.

Ik denk dat het tijd word om de site er even op na te slaan.

Ingrediënten

Al snel lees ik dat de thee inderdaad als basis een zwarte thee heeft en wel Ceylon thee. Verder zitten er stukjes appel en sinaasappelschil in. Ook staat de hibiscus inderdaad op de lijst.

Maar het is geen bosvruchtenthee zonder stukjes framboos, aardbeien en bramenblad. Waarom ze nooit gewoon bramen in thee doen maar altijd bramenblad is mij echter een raadsel. Misschien is er iemand die dit weet? Geven bramen geen smaak of geen het blad gewoon meer smaak? Ik hoor het graag als iemand het weet.

Reactie plaatsen