01 juni 2017 
in Review
1 min. leestijd

Rooibosthee

Zelf ben ik er geen grote fan van rooibosthee. Ik heb liever een zwarte of groene thee. Maar zoonlief is juist enorme fan van de rooibos en dit is dan ook de enige thee die hij drinkt. Wel graag met een smaakje zoals sinaasappel erbij maar puur is ook lekker. Hij mocht dan ook mee proeven met de Puur Rooibos van Nicole’s Choice.

Uiterlijk

Rooibosthee vind ik een van de mooiste theesoorten om te zien. Het heeft altijd zo een mooie warme gloed over zich heen. De blaadjes zijn wel heel fijn en ik denk dat ik ze daarom niet snel in een thee-ei of thee-zeefje zou gebruiken. Ik vind drijvende stukjes in mijn thee niet zo een succes en zoonlief al helemaal niet. Gelukkig hebben wij theezakjes die we zelf kunnen vullen dus hoeven we ons daar niet druk over te maken.

In het glas

In het glas doet de thee precies wat ik ervan verwacht. Het geeft een mooie warme roodbruine kleur die ik associeer met rooibosthee.

rooibos

Geur en smaak

Zoals te verwachten valt heeft de thee de typische geur en smaak van een rooibos. Q vindt dat de thee zachter van smaak is in vergelijk met de rooibosthee die hij normaal drinkt. En hij zit dan genietend met zijn glas op de bank.

Meer informatie

De rooibosthee is van nature cafeïnevrij en daarom ook geschikt voor jonge kinderen. En de ingrediënten laten zich dit keer niet al te moeilijk raden. Er zit namelijk alleen maar Zuid-Afrikaanse Rooibos in. De rooibosthee is ook erg geschikt om ijsthee van te maken. Gewoon in een glas koud water laten trekken zonder suiker toe te voegen. Een lekkere verfrissende drank voor de warme zomerse dagen.

Conclusie

De puur rooibos thee van Nicole’s Choice is wat het is, een pure rooibosthee. Voor de rooibosthee liefhebbers zeker een aanrader.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee
Door

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee

op 13 Jul 2017

[…] hadden we de Spice Me Up, de Royal Berry, de Zoethoutthee, Lemon Like, Fruity Boost, Sweet Dragon, Puur Rooibos en de Honeybush thee. En wij begrijpen heel goed dat jullie enorm trek hebben gekregen van al die […]

Reactie plaatsen