24 maart 2018 
in Review
2 min. leestijd

Fruity Honeybush, een fruitmand in je theeglas

Buiten blijft het maar een beetje guur en dat terwijl ik zo een zin heb in zon, buiten zitten en genieten van de warmte. Helaas moeten wij het vooralsnog doen met de warmte van een kop thee. Maar gelukkig kan je ook hele zomerse kopjes thee zetten. De Fruity Honeybush van Nicole’s Choice valt daar zeker wel onder. En die mochten wij vandaag proberen.

Geur

De thee heeft in het zakje geen hele sterke geur. Natuurlijk ruikt de Honeybush wel maar ik kan niet duidelijk zeggen wat er nog meer in zit. Het is wel overduidelijk een zoete geur. Misschien iets met aardbeien? Dat is in elk geval waar de geur mij het meest aan doet denken. Maar inmiddels heb ik al heel wat ervaring met thee proeven en ik heb geleerd dat gedroogde stukjes fruit, zoals die in thee zitten, niet altijd veel geur afgeven maar wel smaak in het glas.

Fruity Honeybush

Zicht

Ik zie een mooie lichtbruine honeybush thee met allemaal stukjes fruit erin. Ik zie onder andere citrusschil maar door het drogen is het moeilijk te bepalen of ik nu tegen een sinaasappel of citroenschil aan kijk. Ik denk een sinaasappel want hij lijkt mij iets te gekleurd voor een citroen. Verder zijn de stukjes in de thee echt te klein om er een duidelijke vrucht aan te verbinden. Ik ben dus zeer benieuwd naar de smaak en of die mij meer kan vertellen over de thee.

 

Theekleur en geur

 

Zodra het zakje in het water komt zie een wat rode vloeistof ontstaan. Meteen moet ik denken aan hibiscus. Een smaak die ik snel vind overheersen omdat het een wat zurige smaak heeft. Gelukkig blijft de thee wel heel zoet ruiken dus ik blijf enthousiast. De thee kleurt na even trekken naar een lichte honeybushkleur met een rood tintje.

Fruity Honeybush

Smaak

En dan de ultieme test. Geur en beeld zijn natuurlijk leuk maar het belangrijkste is dat de thee lekker smaakt. Ik ben heel blij dat de hibiscus niet overheerst. De thee is wel een klein beetje zurig maar niet overheersend en daardoor wordt de thee dus lekker fris. Zoals de geur al deed vermoeiden is het een zoetige thee. Nu is Honeybush dat ook van zichzelf al maar de vruchten maken deze thee nog iets zoeter. Ik vind het echter onmogelijk om te zeggen welke vruchten. Ik denk nog steeds iets van een aardbei en citrus maar welke, ik heb geen idee.

Wat zit er in

Tijd voor een bezoekje aan de webshop dus. De Fruity Honeybush kan je kopen bij Nicole’s Choice. Naast Honeybush bevat de thee ook nog appel, hibiscus, sinaasappelschil, bramenblad, frambozen en aardbeien. Ik ben blij dat ik enkele vruchten goed heb gegokt. Ja echt gegokt dit keer. Meestal ben ik wel redelijk goed in het onderscheiden van de verschillende onderdelen van de thee maar deze fruitmand was iets te veel. Het is een lekkere thee om warm te drinken maar ik denk dat je hier zeker ook een hele lekkere ijsthee van kan maken. Moet het alleen wel wat warmer gaan worden buiten!

Reactie plaatsen