27 januari 2018 
in Review
2 min. leestijd

Earl Grey van Nicole's Choice

Het is zaterdag dus weer tijd voor een review van een lekker kopje thee. Een thee die ik vandaag liggend probeer want ik ben door mijn rug gegaan. Ik heb al jaren last van spit en dat komt af en toe ineens weer tevoorschijn. En dat het liefst op de meest onmogelijke momenten. Rust is het enige medicijn maar dat kan natuurlijk best in combinatie met een lekker kopje thee voor de nodige ontspanning.Ik zocht de Earl Grey van Nicole’s Choice uit om te proberen. Een thee die voor mij onder “normale” thee valt. Een thee die overal bij past maar die niet iedereen lekker vind. Zelf ben ik een groot liefhebber van de thee met bergamotolie die het de typerende rokerige smaak geeft.

Geur

Uit het zakje komt meteen de typerende geur van de Earl Grey omhoog. Een geur die associeer met warmte en kou tegelijk. Warmte binnenshuis, knapperende haardvuren en een lekkere appeltaart en kou buiten. Voor mij is het een echte opwarmthee en ook een thee die ik in de zomer niet snel zal kiezen.

Earl Grey Thee

Zicht

De thee ziet er uit zoals ik inmiddels ben gaan verwachten van thee die bij Nicole’s Choice vandaan komt. Grote stukjes bladeren en geen poeder. De thee heeft geen kleurtje maar is gewoon puur de thee die het is. Dit in tegenstelling tot de vorige Earl Grey die ik ook heb mogen proberen. Dit was een Earl Grey met blauwe bloemblaadjes van korenbloemen erin genaamd Earl Grey Star.

Theekleur en geur

Earl Grey is vaak een zwarte thee. Zo ook deze. De thee kleurt dan ook al snel in een mooie bruine tint. De specifieke geur van de Earl Grey is minder sterk dan het in eerste instantie was toen de thee uit het zakje kwam. Nu de thee getrokken is is de geur veel subtieler.

Smaak

De smaak die ik proef is wederom die van een Earl Grey en dat is natuurlijk niet verrassend. De thee is licht rokerig van smaak. Alhoewel veel mensen Earl Grey thee typere als lichte citrussmaak kan ik dat er nooit echt in terug vinden. De smaak zou wel logisch zijn want de bergamotolie wordt gewonnen uit een vrucht die “citrus bergamia” word genoemd in het Latijn.

Esrl Grey thee

Wat zit er in

Heel weinig eigenlijk. Zwarte thee en het natuurlijke aroma van de bergamotolie. En meer niet! Geen spullen om de thee smakelijker te maken dan hij van nature is, niets om het langer houdbaar te maken of andere vreemde toevoegingen. Gewoon alleen thee en olie.

Conclusie

Ook de Earl Grey is aanrader. Een lekkere thee die soepel weg drinkt. Het enige wat minder handig is het drinken terwijl je half plat ligt. Ik heb namelijk mijn halve glas over de bank heen gegooid. De volgende keer dus toch maar drinken met een rietje……

Reactie plaatsen