10 februari 2018 
in Review
2 min. leestijd

Sweet Vanilla Thee van Nicole's Choice

De dagen zijn nog kort maar ze worden al langer. De zon schijnt vrolijk en her en der hoor je een vogeltje vrolijk fluiten. Niettemin is het erg koud buiten, -6 zei de thermometer vanochtend. Tijd voor een lekker verwarmend kopje thee terwijl ik heerlijk in de zon zit, achter een raam weliswaar maar toch. Een review van de Sweet Vanilla thee van Nicole’s Choice.

Geur

Bij het openen van het pakje verwacht ik een geur van koekjes of marshmallows. Die hebben tenslotte een vanillegeur. Alhoewel ik een vaag zoete geur ruik is deze associatie niet zo sterk als ik had verwacht. Ik stop mijn neus iets dieper in de thee en ruik voorzichtig. Ja er zit wel een zoete geur aan maar of dit nu vanille is kan ik niet zo zeggen.

Sweet Vanilla Thee review

Zicht

De thee is zwart van kleur. Ik zie kleine, wat ingekreukelde blaadje en stukje die mij doen denken aan boomschors. Ik pak er zo een stukje uit en ruik. Ja er lijkt toch een lichte vanillegeur af te komen. Verder lijkt het mij een zwarte thee. Andere dingen kan ik niet vinden in de thee en ik ga er een lekker kopje van zetten.

Theekleur en geur

Ik maak de thee met kokend water aangezien ik er vanuit ga dat het een zwarte thee is. De geur wordt na het toevoegen van het water iets sterker maar blijft heel subtiel. Het is niet dat ik nu vloeibare marshmallows in mijn kopje heb maar wel een verwarmende vanillegeur. De thee kleurt al snel mooi donkerbruin, iets wat te verwachten is van een zwarte thee. De kleur komt overeen met mijn verwachtingen.

Sweet Vanilla Thee review

Smaak

Tijdens het drinken ruik ik de vanille maar dan ik het proef. Dat geeft niet want onze neus is even belangrijk tijdens het proeven als onze mond. Ik vind de thee erg aangenaam. Hij is licht zoet maar niet overheersend. De vanillegeur heeft een verwarmend en kalmerend effect. Blijkbaar heeft de vanillegeur voor mij positieve associaties. Ik vind het een lekkere thee die geschikt is om los te drinken maar ook in combinatie met iets lekker zoals een stukje chocolade.

Wat zit er in

De inhoud is niet heel verrassend. Zwarte thee en vanille. Ik vind de naam Sweet Vanilla zeer toepasselijk. De thee heeft een natuurlijke zoetheid door de vanille en de geur heeft een rustgevende uitwerking. Mocht je ook interesse hebben in een rustgevend en verwarmend kopje thee dan kan je deze thee kopen via de webshop van Nicole’s Choice. Ze heeft nog veel meer andere soorten lekkere thee en zelfs bijpassende bakmixen. En dat allemaal zonder onnodige bijproducten. Ik ben in elk geval erg blij dat ik deze thee heb mogen proberen.

Reactie plaatsen