14 juli 2018 
in Review
2 min. leestijd

Green Lady

Green Lady klinkt een beetje als een appel maar het is echt een thee. En omdat ik tegenwoordig dol ben op groene thee verheug ik mij dan ook echt op een groot glas hiervan. Uit de naam green lady kan ik niet meteen afleiden of er misschien een toevoeging bij zit en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar de thee.

In het zakje

Als ik het zakje open ruik ik een klein beetje rokerige thee maar niet zo sterk als een gunpowder. De geur is het meest te vergelijken met die van een pure sencha thee. Ik heb beide theesoorten vast in mijn assortiment thee dus ik kon het goed vergelijken. Als ik de thee uit het zakje schud kom ik niks anders tegen dan groene blaadjes. Geen andere toevoegingen dus maar alleen puur thee. Op de foto komt de thee erg groen over, ik vind het met mijn eigen ogen blauwer of misschien grijzig.

Green Lady

In het glas

In mijn glas geeft de thee een mooie groenige kleur, en de geur blijft heel subtiel. Ik ruik puur groene thee en daar word ik blij van. Ik zie de blaadjes ontrollen in het theezakje.

Ook de smaak van de thee vind ik erg aangenaam.

Welke thee is het?

Er zijn veel verschillende soorten groene thee. Gunpowder en Sencha hebben we al een keer in de review gehad voor Nicole’s Choice. Deze green lady komt ook bij haar vandaan en dus heb ik het vermoeden dat hier weer om een andere thee gaat. Ik spiek natuurlijk even op de webshop om te kijken of dat klopt.

Het blijkt een Taiwan Chun Mee te zijn. Dat doet bij mij niet meteen een belletje rinkelen van herkenning. Dus na wat googlen ben ik achter de volgende feiten gekomen.

Green Lady

Chun Mee betekend kostbare wenkbrauw en het verwijst naar de vorm van de ingerolde theebladeren. Deze zijn een beetje kommavormig en lijken dus op wenkbrauwen. De thee is van oorsprong afkomstig uit China maar wordt tegenwoordig ook op veel andere plaatsen geproduceerd, zoals ook de onze want die komt dus uit Taiwan. Deze Chun Mee thee is behoorlijk pittig van smaak. Veel theedrinkers gooien het eerste aftreksel dan ook vaak weg  en schenken voor een lekker kopje thee een tweede keer op. Het tweede aftreksel is milder van smaak. Eerlijk gezegd vond ik de pittig smaak erg aangenaam.

Deze informatie komt van verschillende webshops in Nederland die deze theesoort verkopen.

Conclusie

Al met al vond ik het een fijne thee om te drinken. Hou je niet van pittige theesoorten dan zou je dus alleen het tweede aftreksel kunnen drinken maar waarschijnlijk kan je dan beter een sencha kopen.

Reactie plaatsen