30 december 2017 
in Review
1 min. leestijd

Appeltaart thee

Nee geen thee met appeltaart, alhoewel dat ook heel lekker is, maar appeltaart thee. Het is eigenlijk geen thee want er zitten geen theeblaadjes is maar deze tisane is zeker de moeite waard. Bevat geen theïne en is zonder suiker.

Geur

Als ik het zakje open maak komt een heerlijke geur mij tegemoet. Een geur van appel en kokos. Iets in deze combinatie doet mij denken aan koekjes en gezelligheid. Misschien wel een lekkere kop thee en een knappend haardvuur. Een echte geur die mij een warm gevoel geeft.

Zicht

Als ik wat van de thee bekijk dan zie ik geen theeblaadjes. Wel zie ik stukjes fruit, appel denk ik gezien de naam, en witte stukjes waar van ik denk dat het kokos is. Iets anders kan ik niet vinden in de thee.

Theekleur en geur

Theekleur? Welke kleur? Nadat het water op het zakje is gegoten blijft de thee angstvallig bleek. Ik zie wel dat er wat gebeurd maar veel kleur heeft deze thee niet. De geur blijft echter erg lekker. Dezelfde geuren die ik ook in het zakje rook komen nu uit mijn kopje.

Appeltaartthee Mama's met thee

Smaak

Alhoewel de thee er nu uitziet al warm water, met een appeltaartgeur, is de smaak aangenaam. De smaak van de thee is niet al te sterk dus ik vind het een kopje thee dat je beter zonder iets erbij kan drinken. Ik denk namelijk dat koekjes of iets van chocolade de smaak van de thee zullen overheersen. De appeltaart thee heeft een lichte zure smaak gecombineerd met zoet van de kokos. Een lekkere verwarmende thee.

Wat zit er in

Zoals je kan verwachten zit er natuurlijk appel in. Een appeltaart zonder appel is tenslotte alleen maar taart. Verder bevat het kokos en kaneel. Nu kon ik de kaneel niet direct eruit halen bij de geur en bij het zicht. Ik denk dat de combinatie in mijn hoofd zo bekend is dat ik het als 1 geur ruik.

Appeltaart thee

Ik kan mij voorstellen dat jezelf deze bijzondere thee graag een keer zou willen proberen en dat kan. De thee is te koop bij de webshop van Nicole’s Choice.

Reactie plaatsen