24 februari 2018 
in Review
2 min. leestijd

Appel Rooibos van Nicole's Choice

Het is ijzig koud buiten en Q heeft een dagje vrij van school, studiedag voor de leraren. Nadat wij buiten zijn geweest konden we dus wel een lekker warm kopje thee gebruiken. Q is geen enthousiaste theedrinker. Alleen voor rooibosthee loopt hij warm. Dus wij proberen vandaag een lekkere appel rooibos thee.

Geur

Als ik het zakje openmaak is het meteen duidelijk dat het een rooibosthee is. De geur hiervan is altijd zo overduidelijk dat je echt niet mis kan gokken. Een andere geur komt er niet bovenuit. Nu had ik dat ook niet echt verwacht. De appel die in de thee’s zit is gedroogd en dat geeft nu eenmaal niet zoveel geur af. Zeker niet voldoende om boven de sterke geur van de rooibos uit te komen.

appel rooibos thee

Zicht

Als ik wat op een papiertje uitspreid voor de foto zie ik ook duidelijk de kleine rooibosstukjes en de grotere stukjes van de appel. Naast deze ingrediënten lijkt er verder niks in te zitten.

Theekleur en geur

Als de hoeveelheid thee in een zakje heb gedaan kan ik eindelijk een lekker kopje thee er van zetten. Doordat er behoorlijk veel appelstukjes in de thee zitten is de verhouding thee relatief klein. Hierdoor merk ik ook dat de thee wat minder snel kleur trekt. Wel is snel duidelijk dat het rooibos is want om de kleur kan je niet heen. Die is toch echt wel anders dan die van een zwarte of groene thee. Als de thee getrokken is blijft die ook wat lichter dan ik had verwacht maar dat heeft, denk ik, te maken met de verhouding thee/appel.

De geur is overheersend rooibos met een vaag zoet luchtje eraan. Ik kan er niet direct appel van maken maar dat het iets meer dan alleen rooibos bevat dat is wel te ruiken.

appel rooibos

Smaak

Hetzelfde is te zeggen van de smaak. Het is een lichte rooiboosthee met een vaag zoet smaakje erbij. Voor mij is de appelsmaak niet heel duidelijk terwijl ik het toch best een tijd heb laten trekken en er veel appel in mijn zakje terecht was gekomen.

Maar de ultieme test is natuurlijk wat vindt mijn rooibosdrinker ervan. Hij vindt de thee lekker. Hij is blij dat de smaak van de appel maar heel subtiel is want warme appelthee leek hem niet zo lekker. Maar dat viel gelukkig alles mee. Wederom dus weer een geslaagde proeverij.

Wat zit er in

De inhoud laat zich in deze niet zo moeilijk raden. Er zit Zuid Afrikaanse rooibos en gedroogde appel in. En dat was het niet meer en niet minder. Geen kunstmatige aroma’s, smaakmakers of onbegrijpelijk woorden. Wist je trouwens dat dit voor alle producten geldt die je bij Nicole’s Choice kan kopen en niet alleen voor de Appel Rooibos?

 

Reactie plaatsen