03 maart 2018 
in Review
1 min. leestijd

Moment Rustique van Nicole's Choice

Vandaag hebben wij weer een thee voor jullie in de review. Het is een thee die wij mochten ontvangen van Nicole’s Choice. De thee heeft een bijzondere naam: Moment Rustique. Maar de grote vraag is natuurlijk; “Is de thee lekker?”

Geur

De thee heet Moment Rustique. Dat is niet direct een naam waar ik een associatie bij heb. Een rustiek moment, maar welke smaken kunnen daar dan bij horen? Bij het openen van het zakje komt er een geur van kamille naar boven. Ja, kamille is inderdaad wel een rustieke geur.

Zicht

Als ik de thee bekijk is meteen duidelijk waarom het naar kamille ruikt. De thee bestaat heel duidelijk uit bloemetjes die herkenbaar zijn als kamille. Daarnaast zit er kleine stukjes in van iets wat op hout lijkt en dat zou wel eens zoethout kunnen zijn. En daar kom je natuurlijk maar op 1 manier achter en dat is proeven.

Als ik op een klein stukje hout kauw is het meteen duidelijk. Dit is inderdaad zoethout.

Theekleur en geur

De thee trekt in een mooie gele kleur. Helemaal passend bij een kamillethee. Ook in het glas is de thee duidelijk kamille van geur. Maar ook de zoethout is licht te ruiken.

Smaak

De smaak komt helemaal overeen met hoe het eruit ziet en hoe het ruikt. Ik hou zelf niet zo van een pure kamillethee maar deze combinatie met zoethout vind ik wel erg lekker. Beide smaken komen subtiel naar boven en vullen elkaar mooi aan. De thee heeft een wat zoete afdronk en daardoor is het lekker om er ook iets zoetigs bij te eten. Ik had een koekje met gedroogde cranberry’s erbij.

Wat zit er in

Hier werd het een beetje moeilijk. Deze thee zit op dit moment niet in het assortiment dus ik kan niet in de webshop opzoeken wat de ingrediënten zijn. Wel kan ik zeggen dat er nog veel meer theesoorten zijn die wel op dit moment in het assortiment zitten. Verschillende theesoorten met kamille maar ook verschillende met zoethout. Meer dan genoeg keuze om zelf een lekkere thee uit te zoeken dus.

Reactie plaatsen