10 maart 2018 
in Thee
1 min. leestijd

Wondertea

Thee verricht wonderen. Daar ben ik het sowieso mee eens. Thee om wakker te worden, midden in de nacht thee als je niet kan slapen. Thee ok bij te kletsen, maar ook thee bij pijn en verdriet. Na een kop thee zijn er wonderen verricht. Al is het alleen al een wonder om even te kunnen zitten met een kopje thee, zonder dat er iemand bijvoorbeeld mama roept!

Ik kan een wonder gebruiken

En deze week kon ik een wonder ook wel weer gebruiken. Al de hele week niet helemaal fit. Hoofdpijn, keelpijn en verkouden. Tijd voor lente! Of voor een wonder. Nou ja uitzieken kan ook, maar eerlijk gezegd ben ik daar nooit zo’n fan van. Ik houd niet van ziek zijn.
Dus de wondertea van Nicole’s Choice moest maar eens nader onderzocht worden.
Geen idee wat ik me hier precies bij moest voorstellen.
Maar ik hoop dat hij wonderen verricht.

Wondertea

Als snel na het openmaken van de verpakking begrijp ik waarom deze thee wondertea is gedoopt. Uit het zakje vallen de zeer bekende bloemetjes van de kamille. En zelfs met mijn verkoudheid ruik ik de vertrouwde geur van de zomer.Wondertea

Kamille staat onder andere bekend om zijn kalmerende werking. Goed voor de darmen en ook bij een verkoudheid of hoofdpijn, eczeem kun je kamille inzetten. Met recht een wonderthee te noemen dus.

Eens kijken of er nog meer te vinden is tussen de bloemetjes. Ondertussen heb ik al een kop gezet, en ook de kinderen wilden wel een kop thee. Volgens A zit er naast kamille ook zoethout in deze thee. Maar zowel in de smaak als in de spread kan ik het niet terugvinden. Ik zie alleen kamille.Wondertea

100% kamille

De wondertea van Nicole’s choice is dan ook een 100% kamillethee. Niet echt verrassend wat betreft smaak of geur, maar gewoon lekker en supergezond. Nog een paar kopjes sterke kamillethee en ik slaap vannacht heerlijk en hopelijk zijn mijn verkoudheidsklachten dan ook weer snel als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ook zin in een kopje heilzame kamillethee? Hij kost €3,95 voor 50 gram. En dat scheelt je vele uren zelf bloemetjes plukken en drogen.

Reactie plaatsen