20 januari 2018 
in Thee
1 min. leestijd

Refreshing Boost

Je kent het vast wel, zo’n middag, of hele dag dat je veel wilt doen, maar niet vooruit te branden bent. Die had ik vandaag. Buiten donker en koud. Ik vraag me stiekem af waar de lente blijft, hoewel het echt pas half januari is. De lente is toch nog ver weg. Tijd voor een beetje energie dus. In de voorraad thee van Nicole’s Choice zoekend kom ik de Refreshing Boost tegen. Volgens mij is dat precies wat ik nu nodig heb. Dus al gapend loop ik naar de waterkoker…

Refreshing Boost

Ik weet nog niet wat voor thee ik kan verwachten van Refreshing Boost, maar ik vermoed dat er wel citroengras in zal zitten. Dat geeft namelijk altijd een verrassend lekker fris effect.
Zodra ik het zak

je open maak weet ik direct wat voor soort thee het is. Geen citroen die de boventoon voert, maar kamille! Ja dat geeft wel een goede boost. Kamille is goed voor je. Bij een verkoudheid, of kalmerend bij stress. Ik drink een pure kamille ook altijd graag in de avond voor het slapen. Dus deze oppepper lijkt me zeker geschikt voor vandaag. Zo’n duffe winterse dag.Refreshing Boost

Natuurlijk kijken we ook nog even naar de inhoud, want wat zit er naast kamille nog meer in. En inderdaad als we de thee bekijken zien we 2 hele bekende ingredienten. Natuurlijk vallen als eerste de kamillebloemetjes op. Maar naast de kamillebloemetjes liggen de prachtige citroengras stukjes. Inmiddels heeft ook de waterkoker het water gekookt en schenken we de thee in, of eigenlijk op. Ook nu vallen vooral de kamillebloemetjes op. Zij bepalen nog steeds de geur van de thee.

Kamille thee met citroen

Refreshing BoostOok in de smaak overheerst de kamille. Lekker, want overheersende citroensmaak vind ik alleen lekker in een citroen thee. Maar hier vult hij de kamille aan, en wordt het een verfrissende thee. En ik krijg een flinke boost. Die verkoudheden en buikgriepjes die hier al weken in huis rondblijven dwalen, hopen we nu ook goed de baas te blijven.

Ik neem snel nog maar een kopje! Heerlijk ontspannen even op de bank, doe ik ook even de ogen dicht….. Mag best op zo’n winterse dag toch….

Reactie plaatsen